ODLOČITEV

Pličanič se odloča med Virantom in Šušteršičem

Objavljeno 04. marec 2013 10.54 | Posodobljeno 04. marec 2013 09.52 | Piše: S. J.

Pličanič menda ne ve, ali naj ostane minister ali naj se skupaj s Šušteršičem poda v ustanavljanje nove stranke.

Stranka DL naj bi obdržala ministrstvo za pravosodje in javno upravo.

LJUBLJANA – Pogovori potencialnih koalicijskih partneric o sestavi nove vlade so se začeli že pretekli teden, nadaljevali pa se bodo tudi v naslednjih dneh. Alenka Bratušek (PS), ki je bila v sredo izvoljena za novo mandatarko, je pogajanja v četrtek začela z DL, danes pa je na vrsti Erjavčev Desus.

Kako naprej?

Kot smo že pisali, naj bi resor za pravosodje in javno upravo še vedno ostal pod okriljem DL, minister za pravosodje pa naj bi ostal dosedanji minister iz vrst DL Senko Pličanič. Ta je tudi programski tajnik DL, za zdaj pa še ne ve, v katero smer naj se obrne. Po poročanju Požareporta Pličanič za mnenje, kako naprej, vprašuje tudi strokovnjake za politični marketing.

Nova stranka na obzorju?

Menda se ne more odločiti med tem, ali naj sprejme ponujeni ministrski stolček, in tem, da bi skupaj z nekdanjim finančnim ministrom in strankarskim kolegom Janezom Šušteršičem poskušal ustanoviti novo stranko. Šušteršiča, ki nasprotuje koaliciji s PS, so nekateri sicer omenjali kot naslednika Janše, kar pa je skoraj povsem neverjetno, si ga pa nekateri lažje predstavljajo kot prvaka nove liberalne stranke.

Od politike se ne bi poslovil

Kakor koli se bo Pličanič odločil, jasno je, da si želi nadaljevati politično kariero.

Medtem naj bi se predsednik DL Gregor Virant že odločil, tako vsaj poroča Požareport, da bo DL vstopil v nastajajočo vlado.

Deli s prijatelji