VOLITVE

Pličanič bi iz vlade šel med evroposlance

Objavljeno 25. marec 2014 22.03 | Posodobljeno 25. marec 2014 22.03 | Piše: P. J.

Danes so sporazum za evropske volitve podpisali v SLS in NSi. Na listi bosta tudi Novakova in Bogovič.

Stranka DL naj bi obdržala ministrstvo za pravosodje in javno upravo.

LJUBLJANA – Minister za pravosodje Senko Pličanič bo nosilec liste DL na evropskih volitvah, ki bodo 25. maja. Pličanič je informacijo že potrdil, po sprejetem sklepu izvršnega odbora stranke pa mora zdaj sklep potrditi še svet DL, ki bo zasedal v prvi polovici aprila.

Na listi stranke DL naj bi kandidirala tudi poslanka Polonca Komar, ki naj bi bila med poslanci DL največkrat predlagana. Čeprav uradno imena preostalih še niso znana, naj med kandidati, čeprav je evidentiran, ne bo predsednika stranke in notranjega ministra Gregorja Viranta.

Sporazum med SLS in NSi

Danes pa so podpisali sporazum med SLS in NSi. Nosilec liste bo Lojze Peterle, Ljudmila Novak in Franc Bogovič pa bosta na listi zasedla zadnji dve mesti. Celotno listo naj bi predstavili drug teden. Neuradno naj bi se na drugem mestu lahko znašel podpredsednik NSi Aleš Hojs. V skladu s sporazumom NSi pripadajo prvo, drugo, peto in sedmo mesto, preostala pa SLS. Na petem bo predvidoma direktorica Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Vida Čadonič Špelič. Iz vrst SLS se kot možni kandidatki omenjata poslanka SLS Jasmina Opec in podpredsednica stranke Olga Franca.

Deli s prijatelji