KRITIKA

Plestenjak kulturnikom: Odklopite se z dude, fantje

Objavljeno 23. februar 2013 18.00 | Posodobljeno 23. februar 2013 17.59 | Piše: A. K.

»Ko vidim na protestih take ljudi, me zaskrbi,« pravi Plestenjak. Obregnil se je ob dobro plačane kulturnike, ki jih plačujemo davkoplačevalci.

Jan Plestenjak.

Glasbenik Jan Plestenjak je zaskrbljen zaradi kulturnikov, ki se udeležujejo vseslovenskih ljudskih vstaj. »Rad bi vedel, kdo so tisti, ki vodijo in koordinirajo upore, in kaj so do zdaj v življenju naredili. Moram reči, da me moti, ko vidim, da so zelo glasni ljudje, ki so bili vso kariero prisesani na državno dudo. Zdaj ko se ta žila oži, je pa panika,« je Jan ostro komentiral vstajnike.

Ne igrajte velikih umetnikov, ki jih nihče ne razume, davkoplačevalci pa plačujemo.

»Odklopite se z dude, fantje!«

Povedal je še, da med protestniki ni videl skoraj nobenega kulturnika, ki je bil v svoji karieri odvisen izključno od sebe, piše Politikis.si. »Ko pa vidim na protestih ljudi, ki so s kulturnega ministrstva dobivali na leto 300.000 evrov ali več, se mi zdi pa malo neokusno in si rečem: 'Odklopite se z dude, fantje, in plavajte – naredite nekaj, kar bo ljudem všeč, da boste zaslužili.' In ne igrajte velikih umetnikov, ki jih nihče ne razume, davkoplačevalci pa plačujemo. Ko vidim na protestih take ljudi, me zaskrbi,« je še dejal Plestenjak.

Nekaterim je stopil na žulj

Na facebookovi 4. vseslovenski ljudski vstaji so nekateri posamezniki Jana zaradi njegovih izjav označili celo za 'narodnega sovražnika'. »Če si iz bogate ali ugledne družine, ti življenje ni težko. Če imaš še kafič in ne živiš samo od umetnosti, ti tudi ni težko,« je zapisal eden od očitno užaljenih protestnikov.

Deli s prijatelji