NOVE TEŽAVE

Plaz odrezal zgornji del Baške grape od sveta

Objavljeno 09. februar 2014 15.08 | Posodobljeno 09. februar 2014 15.08 | Piše: STA, T. L.

Zaradi plazu je zaprta cesta med Koritnico in Brdom ob Bači.

Gasilci (fotografija je simbolična)

TOLMIN – Danes okoli poldneva je zemeljski plaz zasul odsek ceste Koritnica–Hudajužna. Cesta je v celoti zaprta, obvoza ni, zato je zgornji del Baške grape trenutno odrezan od sveta. Kot je povedal poveljnik štaba CZ občine Tolmin Jože Dakskobler, bo cestna služba plaz očistila do večera, če ne bo drugih nevšečnosti, saj trenutno na Tolminskem sneži.

Zemeljski plaz je nastal kot posledica polomljenega vejevja in dreves, ki se je zaradi žledu nabiralo nekoliko višje nad cesto. Vejevje je zgradilo najprej jez in nastalo je pravo jezerce. Jez je danes okoli poldneva popustil in sprožil zemeljski plaz, ki je v celoti zasul cesto med vasicama Koritnica in Hudajužna. Po trenutnih ocenah je na cesti okoli 20 kubičnih metrov vejevja in od 20 do 30 kubičnih metrov drugega nasutega materiala.

Cesta je v celoti zaprta, prekinjena je povezava s Tolminom. Na terenu so že cestne službe in CZ tolminske občine, ki odstranjujejo plaz s cestišča. Kljub sneženju upajo, da bodo cesto očistili do večera in da bo v ponedeljek normalno prevozna za promet.

Kakšne so razmere na vašem koncu? Pošljite nam fotografije ali posnetke.
 

Deli s prijatelji