NAPOVEDI

Planinsko polje pod vodo, še ta teden nova pošiljka padavin

Objavljeno 24. februar 2014 21.13 | Posodobljeno 24. februar 2014 21.13 | Piše: A. K.

Obseg ojezerjenih površin na Planinskem polju se bo v prihodnjih dneh ohranjal, čez vikend bo spet deževalo.

Tako je trenutno stanje na Planinskem polju.

LJUBLJANA – Potem ko je bilo čez vikend na območju Planinskega polja na straži okoli 110 ljudi, če bi se uresničil najbolj črn scenarijimage, si lahko tamkajšnji prebivalci očitno končno malce oddahnejo. Čeprav je območje pod vodo, Agencija RS za okolje napoveduje, da se naraščanje vodne gladine umirja.

Gladina še ne bo upadla

V zadnjih 24 urah se je gladina vode na Planinskem polju zvišala za šest centimetrov, zadnjih 12 urah pa za centimeter. Obseg ojezerjenih površin na Planinskem polju se bo v prihodnjih dneh ohranjal.

Umirja se tudi naraščanje gladine Cerkniškega jezera, ki bo v prihodnjih dneh oziroma do petka ostala večinoma nespremenjena. Obseg ojezerjenih površin v Loški dolini se trenutno ne povečuje. Ljubljanica in Krka se razlivata na poplavnih območjih ob strugi. Njun pretok se zmanjšuje. Poplavljene površine ob Ljubljanici in Krki se bodo v prihodnjih dneh počasi zmanjševale.

Dvig temperatur

Vreme je po Sloveniji pretežno jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno, a se bo čez dan oblačnost občasno stanjšala. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija. Ponoči bo delno jasno, zjutraj bo ponekod lahko megleno. Jutri zjutraj in deloma dopoldne bo predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji prehodno spet nizka oblačnost. Čez dan se bo tam jasnilo, predvsem v hribovitih krajih zahodne Slovenije pa se bo oblačnost povečala. Pihati bo začel južni ali jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od –3 do 4, v alpskih dolinah do –6, najvišje dnevne od 9 do 15 stopinj Celzija, v zatišnih legah ter v alpskih dolinah pa bo nekoliko hladneje.

V sredo bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Ponekod v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ki bo zvečer ponehal. Še nekoliko bolj oblačno, a večinoma suho, bo v četrtek.

Vikend bo deževen

V petek in soboto bo ponekod deževalo, predvsem na jugo- in severozahodu, padavine pa bodo v nedeljo zajele vso Slovenijo.

Kakšno pa je stanje pri vas? Ste tudi sami priča poplavam? Pošljite nam fotografije!

Deli s prijatelji