AKCIJA

Planinska zveza ustavila Denisa Avdića

Objavljeno 02. marec 2012 13.27 | Posodobljeno 02. marec 2012 13.48 | Piše: T. L.

Prekinili so nagradno akcijo, v kateri so poslušalci Radia 1 tekmovali, kdo prinese večji TV-zaslon na Komno.

Pogreša mali nogomet in pijačo s prijatelji

LJUBLJANA – »Radio 1 in Big Bang sta v skladu z željo Planinske zveze Slovenije (PZS) danes ob 12. uri zaključila nagradno akcijo na Komni, v kateri so poslušalci Radia 1 tekmovali, kdo prinese večji televizijski zaslon na Komno. Čeprav so vsi poslušalci, ki so se odzvali, izkušeni gorniki in so na Komno prišli ustrezno opremljeni, smo se odločili, da bomo vseeno spoštovali voljo PZS,« so pred nekaj minutami sporočili z Radia 1. Akcija naj bi sicer trajala do sobote, 3. marca do 23.59, vendar pa so se organizaorji odločili za predčasen konec.

PZS ocenil, da je akcija nevarna

PZS je organizatorjem predlagal, naj akcijo prekinejo, predvsem zaradi nevarnosti in še vedno zimskih razmer v visokogorju. Radio 1 je namreč na svoji spletni strani sodelujoče opozoril, da se »izziva udeležijo na lastno odgovornost in da Radio 1 in Big Bang ne prevzemata odgovornosti za morebitne poškodbe udeležencev«. Po podatkih republiške agencije za okolje (Arso) je v Julijskih Alpah na nadmorski višini 1500 metrov do okoli 90 centimetrov snega, Dom Komna pa stoji na 1520 metrih nadmorske višine. Planinci so opozorili tudi na nevarnost onesnaženja okolja z nevarnimi odpadki – televizijskimi sprejemniki. Organizatorji Denisovega izziva so zato morali odgovarjati na vprašanja medijev, povezana z varnostjo udeležencev akcije in planinsko usposobljenostjo voditelja Denisa Avdića v tovrstnih razmerah.

Radio: napotki so bili jasni

Z Radia 1 so danes še sporočili, da so PZS včeraj v telefonskem razgovoru pojasnili, da vsem poslušalcem, ki se odločijo, da bodo prinesli na Komno svoj TV-zaslon, dajo zelo jasne napotke o varnosti in jim, če niso izkušeni planinci, tudi zagotovijo spremstvo gorskega vodiča.

Prihajali so izkušeni gorniki

Vsi poslušalci, ki so se doslej oglasili na Komni, »ustrezno opremljeni in izkušeni gorniki, eden izmed njih pa je celo gorski tekač, kar potrjuje dejstvo, da smo jih pravilno in pravočasno obvestili. Zasloni, ki so jih prinesli s seboj, so, kot je bilo predvideno, novejši modeli in so ploski, kar pomeni, da nimajo katodne cevi. Pretiran strah zaradi onesnaževanja okolja je zato po naši oceni povsem odveč. Se pa strinjamo s tem, da moramo biti vsi pozorni in skrbni do okolja. Naši poslušalci so se v akciji izkazali kot zelo dobro ozaveščeni in spoštljivi do narave,« še sporočajo z radia.

In trenutne razmere na Komni? Vreme je sončno, temperatura pa 10 stopinj Celzija nad ničlo.


 

Deli s prijatelji