REZI

Plače na OZS bodo nižje tudi za 40 odstotkov

Objavljeno 09. januar 2013 09.19 | Posodobljeno 08. januar 2013 16.42 | Piše: Mo. S.

Plače se bodo zniževale počasi, saj se na zbornici bojijo še več odškodninskih tožb.

Vodstvo OZS s predsednikom Štefanom Pavlinjekom na čelu je na izredni skupščini konec oktobra prejelo nezaupnico.

LJUBLJANA – Predsednik Obrtno-podjetniške zbornice (OZS) Alojz Kovšca meni, da OZS za zdaj sicer nima visokega ugleda, se pa novo vodstvo zavezuje, da bo s trdim delom stremelo k njegovi povrnitvi. Zaveda se namreč, da mnogi menijo, da člani zbornice ne dobijo nič več kot tisti, ki niso njeni člani.

Prehajali bodo na tržno dejavnost, za ta proces pa imajo že načrt. Kot je še povedal Kovšca, so se velikega osipa članstva prestrašili, prav tako pa tega, da bi okoli 50 milijonov evrov lastništva »dobilo noge«, če bi postali oseba zasebnega prava. OZS naj po njegovem mnenju raje ostane oseba javnega prava, ki je podrejena računskemu sodišču, poročajo Finance.

Previsoke nagrade in odpravnine

Podpredsednik OZS Janez Kaker je ob tem dejal, da je bilo lansko leto slabo predvsem zaradi delovanja nekdanjega predsedstva. Nagrade in odpravnine za funkcionarje so bile neprimerno visoke, zato je novo vodstvo sejnine in nagrade zmanjšalo za 20 odstotkov. Število zaposlenih so z 88 zmanjšali najprej na 78, danes jih je na OZS zaposlenih le še 73.

Bojijo se tožb

Nekdanji generalni sekretar OZS Pavel Sedovnik gre nepreklicno v pokoj, ob tem pa se je odpovedal tudi 55.000 evrom nagrade, je še povedal Kaker in dodal, da se bodo plače zaposlenim na zbornici v prihodnosti zmanjšale za od 20 do 40 odstotkov. Najvišja plača bo tako znašala 3800 evrov bruto, vendar pa bo do zniževanja prihajalo počasi, saj se bojijo odškodninskih tožb, zaradi katerih so v preteklosti izplačali okrog 200.000 evrov odškodnin.

Deli s prijatelji