ELEKTRO PRIMORSKA

Plače delavcem znižali, sindikat in uprava molčita

Objavljeno 22. januar 2012 16.24 | Posodobljeno 22. januar 2012 16.24 | Piše: A. L.

Delavci zaradi neizplačanih nagrad ob koncu leta stavkajo že od 27. decembra.

Valter Vodopivec je vodja stavkovnega odbora.

NOVA GORICA – Stavka v Elektru Primorska se nadaljuje. Delavci vztrajajo pri izplačilu 1.465 evrov nagrade, ki jim po kolektivni pogodbi pripada. Uprava pa je očitno že izvedla prve ukrepe zaradi po njihovem mnenju neutemeljene stavke: delavcem so znižali plače, smo izvedeli od naših virov.

Molk sindikalista

Sindikalist Valter Vogrinec sicer poudarja, da ima podporo delavcev, vendar na vprašanje, ali bo sindikat pokril razliko do polne plače, ki je delavci zaradi stavke niso dobili, ne odgovarja. Vprašanja smo mu posredovali dvakrat, a se na njih ni odzval. Predsedstvo sindikata energetike je pred dnevi ugotavljalo, da je stavka v omenjenem elektropodjetju zakonita. Ob tem so poudarili, da ne gre za denar, temveč za kršitev kolektivne pogodbe.

Molči tudi uprava

Obrnili smo se tudi na upravo podjetja Elektra Primorska. Tam nam je zadolžena za odnose z javnostjo Tjaša Frelih dejala, da so odgovori pripravljeni in čaka le še njihovo potrditev. A tudi po več dneh čakanja odgovorov ni bilo. Poslali so nam le splošno sporočilo, da so delavci do 16. januarja stavkali že 29 ur in podjetju povzročili dodatne stroške v višini 100 tisoč evrov.

Deli s prijatelji