NATEG

Plačali so za hotel, dobili umazano luknjo

Objavljeno 21. september 2014 19.31 | Posodobljeno 21. september 2014 19.31 | Piše: Maja Kepic

Zakonca Savić sta za enotedenski dopust na Krfu plačala slabih 1100 €.

»Po treh letih smo končno šli na dopust, a od njega nismo imeli ničesar,« je razočarana Radenka. Foto: Marko Feist

ŠKOFLJICA – Družina Savić se je letošnjega poletja veselila kot že dolgo ne. »Z možem sva dopust rezervirala že konec lanskega leta, ko sva agenciji Jupiter plačala avans – 180 evrov. Kam točno bomo šli, takrat še nismo določili, smo pa vsi komaj čakali na poletne mesece, ker si zaradi gradnje hiše počitnic zadnja tri leta sploh nismo privoščili,« je začela razlagati 47-letna Radenka Savić. Naposled je pred kislim vremenom iz domačih Tlak pri Škofljici skupaj z možem Jelenkom in 14-letnim sinom Darkom pobegnila na grški otok Krf, kjer pa jih je pričakalo – veliko razočaranje.

»Ko smo utrujeni po dolgem potovanju z ladjo prispeli v mesto Dassia na Krfu, smo bili presenečeni, ker na poslopju, pred katerim nas je pustil avtobus, ni bilo nikakršnega napisa. Objekt, kjer so nas pustili, je bolj kot na hotel spominjal na samski dom, pa tudi v resnici so v spodnjem nadstropju živeli ljudje, zaposleni v Telemachosu,« je pojasnila Savićeva.

Še večji šok jih je zadel, ko so prispeli do sobe. »Nismo fini, ampak kot vsi normalni ljudje tudi mi pričakujemo vsaj higienski minimum. Takšne umazanije že dolgo nisem videla: ko si hodil, so se ti noge kar lepile ob tla, bog ve, koliko časa že nihče ni pometel in pomil tistih prostorov,« je povedala Radenka. »Z možem sva plačala dvoposteljno sobo z dodatnim ležiščem za sina, o katerem pa ni bilo ne duha ne sluha. Šele ko smo jih opozorili na to, so v že tako majhno sobo strpali še eno posteljo za Darka. No, to sploh ni bila postelja, ampak neko zarjevelo železno ogrodje, čezenj pa poveznjen predolg jogi. Hudo mi je bilo, ko sem gledala, na kakšnem bo moral spati moj otrok, ki se je po napornem šolskem letu tako veselil počitnic.« Po treh dneh bivanja v umazaniji, nadaljuje Savićeva, niso več zdržali in so tamkajšnje osebje zaprosili za temeljito čiščenje sobe. »Ko sva z možem slučajno premaknila najini postelji, sva pod eno od njih našla uporabljen damski vložek. Postalo mi je slabo,« se je spačila sogovornica.

Savićeva sta za enotedenski dopust na Krfu (do tja in nazaj so potovali z avtobusom in ladjo) plačala slabih 1100 evrov. »Aranžma za tri osebe morda res ni posebno drag, a tudi zelo poceni ni. Veliko raje bi dala še kakšen evro zraven, da bi le bila nameščena v sobi, ki doseže vsaj minimalne standarde. Tako pa smo, ko smo po treh letih le šli na počitnice, zanje dali več kot tisočaka, od njih pa nismo imeli nič!«

Agencija: Kriv je hotel!

»S hotelom Telemachos smo letos sodelovali prvič. In tudi zadnjič,« nam je zatrdil Andrej Čopič, direktor agencije Jupiter, prek katere je letovala družina Savić. »Grški hotelirji so znani po tem, da stvari radi naredijo malo po svoje: na vrhuncu sezone so naše stranke povsem samovoljno premestili v poslopja zraven hotela, v sobe, ki smo jih imeli rezervirane, pa najbrž po višji ceni namestili goste, ki so tja prišli individualno. O tem nas predhodno seveda niso obvestili. Prav zato smo vodstvo hotela že prijavili grški turistični policiji,« je poudaril Čopič. »Na agenciji so mi v zameno za pokvarjene počitnice ponudili le 10-odstotni popust pri naslednjem letovanju, to me je zelo razjezilo,« nam je v pogovoru zaupala Radenka Savić. »Kot vem, njen reklamacijski zahtevek še ni zaključen. Z gospo se bomo še enkrat usedli in se pogovorili o primerni odškodnini,« je še obljubil direktor agencije.

Deli s prijatelji