RAZSIPNO

Pisarna s prho za tržno inšpektorico

Objavljeno 19. maj 2014 09.25 | Posodobljeno 19. maj 2014 09.25 | Piše: Ksenija Koren

Andrejki Grlić tudi garderoba, podrejeni v prostorih brez oken?

Glavna tržna inšpektorica andrejka Grlić bo imela pisarno s prho in garderobno sobo, pravijo naši viri. Foto: Tomi Lombar/Delo

LJUBLJANA – Ministrstvo za pravosodje, ki ga vodi Senko Pličanič, je za glavno tržno inšpektorico Andrejko Grlić našlo prav posebno pisarno, ki bo imela tudi toaletne prostore s prho in posebno garderobno sobo, so nas obvestili zgroženi zaposleni na tržnem inšpektoratu. Grlićeva pravi, da novi prostori, kamor naj bi se tržni inšpektorat preselil, niso potrjeni, saj vlada sklepa, s katerim bi lokacijo dokončno določila, še ni sprejela. Vprašanju o prostoru s prho in garderobi se je ognila z besedami: »Za kakšne namene so posamezne prostore uporabljali predhodni najemniki, ni v pristojnosti tržnega inšpektorata, prav gotovo pa tudi ni bila zahteva, saj taki prostori niso predvideni v merilih.« O stroških najema prostorov nima odgovorov, pravi, da to ureja pravosodno ministrstvo. Med ministrom Pličaničem in Grlićevo obstaja tudi strankarska vez, oba prihajata iz Državljanske liste, kjer na spletu stranke beremo, da je Grlićeva od 28. maja 2012 predsednica strankinega občinskega odbora v Grosupljem.

O krizi pa nič

Pred pisarno, tako dobro obveščeni z inšpektorata, bo tudi soba za tajnico. Grlićevo smo povprašali, kako komentira očitke o razsipnosti v času krize. Dejstvo je, da tržni inšpektorat na Parmovi ulici v Ljubljani skozi okno gleda na zavod za zaposlovanje, kjer je bilo aprila letos registriranih 123.636 brezposelnih, a je vprašanje ignorirala. Po naših informacijah je selitev še bolj bizarna z vidika dejstva, da bo imela tržna inšpektorica pisarno s prho in garderobo, veliko 29,20 kvadratnega metra, v prvem nadstropju stavbe na Dunajski 160, medtem ko se enota Ljubljana, ki jo sestavlja 26 ljudi, poleg inšpektorjev še trije administrativni delavci, seli v pritličje in medetažo. Naši viri z inšpektorata so obupani, saj gre za prostore, ki imajo po njihovih besedah »nizke stropove kot pri mansardi, okna se ne dajo odpreti, nekatere pisarne pa oken niti nimajo«. Komentarja prve med inšpektorji o načrtih za selitev uslužbencev nismo dobili.

Za selitev krivi Omerzelovi

Glavna inšpektorica Grlićeva očitno bolje pozna svoje potencialne nove prostore na Dunajski 160 od ministrstva, ki jih najema. Povedala je: »V prostorih, ki so na podlagi informacije ministrstva za pravosodje (čeprav prostori še niso potrjeni) predvideni za tržni inšpektorat, je predvidena pisarna za predstojnico v izmeri 29,29 m2, kar je v skladu z merili za ureditev poslovnih prostorov za potrebe državne uprave.« Pri Pličaniču pa so manj darežljivi z informacijami, saj pravijo, da ne morejo odgovarjati »na vprašanja o potencialnih lokacijah selitve in o tem, kakšni naj bi bili potencialni prostori oziroma posamezne pisarne,« saj postopek javnega zbiranja ponudb za najem poslovnih prostorov za potrebe preselitve še ni končan. Odprti postopek je kriv tudi za to, da na ministrstvu ne morejo povedati, za koliko bo najemnina na Dunajski udarila po žepu davkoplačevalce. Prostore sicer po naših informacijah oddaja Družba za svetovanje in upravljanje, d. o. o. Za prostore na Parmovi – ki jih mora Grlićeva z ekipo zapustiti po odločbi inšpektorata za promet, energetiko in prostor, ki spada pod ministrstvo za infrastrukturo in prostor, ki ga vodi drugi minister Državljanske liste Samo Omerzel – najemnine niso plačevali, ker so v lasti Republike Slovenije.

Virant išče štiri svetovalce

Odkar je premierka Alenka Bratušek odstopila in vlada opravlja zgolj tekoče posle, je aktiven tudi tretji minister Državljanske liste, prvak stranke Gregor Virant. V tednu, ki se je poslovil, smo na spletni strani njegovega ministrstva zasledili kar štiri razpise, s katerimi išče nove kadre. Najprej smo v ponedeljek opazili razpis za svetovalca v direktoratu za informatiko, kjer so za določen čas, za čas trajanja projekta, iskali svetovalca, ki ima najmanj sedem mesecev delovnih izkušenj. V četrtek so objavili razpis za višjega svetovalca v uradu za finančne zadeve in nabavo, na katerega so prijave sprejemali zgolj tri dni po objavi. Isti dan se je pojavil še en razpis za višjega svetovalca v istem direktoratu, le da so tega odprli za osem dni. Oba višja svetovalca iščejo za določen čas trajanja projekta. V petek so za osem dni odprli razpis za svetovalca v sektorju za okoljske statistike, s katerim bodo nadomestili uslužbenko na starševskem dopustu. 

Deli s prijatelji