KOŠARICA

Pirc Musarjeva ne gre v vlado, raje ji bo gledala pod prste

Objavljeno 13. marec 2013 10.24 | Posodobljeno 13. marec 2013 10.47 | Piše: T. L.

Po premisleku se ni odločila za sodelovanje z vlado Alenke Bratušek: ocenjuje, da na visokem političnem položaju ne bi imela resne možnosti za uveljavitev vrednot, v katere verjame.

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar

LJUBLJANA – »Po tehtnem premisleku sem se odločila, da v novi vladi ne bom sodelovala. Kljub zadržanosti do sodelovanja s strankarsko politiko sem sicer ocenila, da je v tem času treba sodelovati pri reševanju težav Slovenije, vendar pa bi sama bila pripravljena delati le tam, kjer lahko jaz državi dam več kot država meni. Menim, da lahko v tem trenutku več dobrega storim, če nadaljujem s tem, da (že peti) vladi gledam pod prste, kot da bi bila na visokem političnem položaju brez resne možnosti za uveljavitev vrednot, v katere verjamem,« je na twitterju svojo odločitev sporočila Nataša Pirc Musar, informacijska pooblaščenka. 

Očitki o ščitenju Jankovićevih

Pirc Musarjeva je v ponedeljek potrdila, da se je srečala z mandatarko Alenko Bratušek, ta pa jo je povabila k sodelovanju v novi vladi kot nestrankarsko strokovnjakinjo. V javnosti so se že pojavljale špekulacije, da bi Musarjeva lahko zasedla ministrski stolček na ministrstvu za notranje zadeve, ministrstvu za javno upravo ali pa na ministrstvu za pravosodje.

Komaj se je razširila novica o morebitnem vstopu Pirc Musarjeve v vlado, se je na twitterju že morala braniti pred očitki, da išče le novo službo, da ni nestrankarska kandidatka in da bi bil v primeru, da bi zasedla stolček na ministrstvu za notranje zadeve, ščitila Zorana in Jureta Jankovića. Na očitek o ščitenju Jankovićevih pa je Pirc Musarjeva sledilcu na twitterju ostro odgovorila: »To si želiš ti in on. Pa kje vidva živita? A res mislita, da bi se jaz šla te igrice? Ne sodita po sebi!« 

Deli s prijatelji