LADJA

Piran – avtentična Hrvaška?!

Objavljeno 24. avgust 2015 09.00 | Posodobljeno 24. avgust 2015 09.00 | Piše: A. G.

Grenak priokus ob obisku velike potniške križarke v našem morju.

Za 1. maja je bil Piran poln turistov. Ste bili morda priča nesreče?

KOPER – Prejšnji četrtek je pred Piranom sidrala povsem nova, v Anconi zgrajena megajahta – luksuzna francoska potniška križarka Le Lyrial, ki sprejme 250 potnikov, zanje pa skrbi 130-članska posadka. Seveda je prav, da je kapetana sprejel piranski župan, saj se našemu mestecu obeta, da postane stalno sidrišče plovil bogatih in lepih ter manjših križark, megajaht in orjaških jadrnic s štirimi ali petimi jambori. 
Ta četrtek se bo razkošna novinka iz Monaka privezala še v Kopru. Piran pa bo septembra obiskala še ena novinka, prav tako letos krščena prestižna mala križarka MS Europa 2. Ob vhodu Piranskega zaliva do konca sezone pričakujejo še nekaj belih lepotic, a nova turistična zgodba o uspehu ima žal grenak priokus. Prvi obisk Le Lyrial v našem morju je namreč potekal pod naslovom Avtentična Hrvaška in Benetke! O kakšni Sloveniji, kjer Piran za zdaj pač še stoji, ne bev ne mev. Premierno osemdnevno križarjenje iz Benetk do vzhodne jadranske obale in Istre je petične goste stalo med 2520 in 4110 evri za osnovno storitev.

Za jesen ponujajo še več križarjenj, podoben program je razpisan za maj 2016 pod naslovom Skriti zakladi Jadrana, Le Lyrial bo takrat obiskala Kotor, Dubrovnik, Hvar, Trogir, Opatijo, znova Piran – neverjetno, tokrat je že v Sloveniji.

Tudi ladjar Hapag Lloyd ne ve, da ima Slovenija morje. V programu Hrvaški Jadran in grška idila najavlja križarjenje po vzhodnem Sredozemlju, nova luksuzna križarka MS Europa 2 pa bo v sklopu desetdnevnega križarjenja od Benetk do Pireja že drugi dan obiskala Piran, resda so vsaj pripisali, da je v Sloveniji. 

Deli s prijatelji