VELIKA PLANINA

Pijan padel s sedežnice: Redno uživam le viagro

Objavljeno 27. maj 2016 13.20 | Posodobljeno 27. maj 2016 15.07 | Piše: Ro. S.

Posebnež in svetovni popotnik si je v četrtek privoščil prav posebno dogodivščino s srečnim koncem.

Na Veliki planini se je pripetila nesreča s srečnim koncem.

KAMNIK – Na Veliki planini se je v četrtek pripetila nenavadna nesreča s srečnim koncem. 72-letni moški se je, obešen kot Tarzan, želel zastonj peljati, poroča lokalni informativni portal kamnik.infoimage. Po nekaj metrih visenja mu je zmanjkalo moči, padel je okoli štiri metre globoko in se na srečo le lažje poškodoval. 

Prišel je do vstopa na sedežnico in prepričeval uslužbenca Velike planine, ki je operiral s sedežnico, da ga brezplačno spusti do vrha. Ker je reden obiskovalec, bi se ga morda še usmilil, vendar je uslužbenec ocenil, da trenutno stanje veseljaka ne omogoča varnega prevoza proti vrhu. Ker je bil dobre volje, močno podkrepljen z alkoholom, ga je uslužbenec zavrnil. A moški se ni pustil odgnati, šel je okoli nadzorne hiške, preplezal ograjo in se s skokom od spodaj prijel premikajočega se sedeža nad seboj. Uslužbenec je kljub takojšnji zaustavitvi sedežnice ni mogel preprečiti nesreče. Še preden mu je uspelo sedež vzvratno spustiti nazaj do vstopne postaje, je planincu zmanjkalo moči in je omahnil nekaj metrov v globino. Očividci in zaposleni so takoj priskočili na pomoč ter o dogodku obvestili reševalce in policiste. K sreči je bil moški le potolčen.

Med nudenjem zdravniške pomoči salve smeha

K sreči jo je moški odnesel le z ugriznjenim jezikom, polomljeno protezo in nekaj modricami. Med nudenjem zdravniške pomoči je zdravnici odgovoril, da redno uživa samo viagro in s tem požel salve smeha. V nahrbtniku je imel dobro založeno ljubezensko zaščitno opremo, ki je morda pripomogla tudi k ublažitvi padca še poroča kamnik.infoimage. Pustolovščina bi se sicer lahko končala veliko slabše.

Policisti so ukrepali 

Pri PU Ljubljana so v četrtek zapisali, da so bili okoli 14.30 obveščeni o dogodku. Z reševalnim vozilom je bil moški prepeljan v UKC Ljubljana. Policisti mu bodo zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilni nalog. 

 

Deli s prijatelji