HEKTOLITER PIJAČE

Pijača za rojstni dan in žegnanje

Objavljeno 11. julij 2016 11.40 | Posodobljeno 11. julij 2016 11.42 | Piše: T. J. G

Lešnjakovi lani niso imeli sreče, letos se jim je nasmehnila že na začetku akcije.

Karmen Lešnjak je bila zelo presenečena nad novico, da je zadela hektoliter Daninih pijač. Foto: Tanja Jakše Gazvoda

STRAŽA – Ko smo včeraj poklicali Karmen Lešnjak iz Straže in ji povedali, da je srečna dobitnica hektolitra Daninih pijač, je bilo presenečenje popolno. »Lani smo ves mesec pošiljali kupone, pa ni bilo sreče, letos pa je bil dobitni že prvi,« je bila navdušena Karmen, ki je paket pijač prevzela, preden se je odpravila v Novo mesto v službo, zaposlena je namreč v tamkajšnji Qlandii, v Sportini, kjer imajo zdaj, ko so se začele razprodaje, polne roke dela. Sicer pogosto pošilja rešitve nagradnih iger in križank, tudi sreča se ji večkrat nasmeji, tako da je dobila že več manjših nagrad. »Imam kar srečo,« se nasmehne Karmen, ki se je v Stražo iz Bele krajine preselila pred štirimi leti. Z možem Dušanom si urejata stanovanje v hiši njegovih staršev Majde in Martina.

»Novice smo naročili že kmalu na začetku, gotovo jih imamo več kot 20 let, in smo zelo zadovoljni z njimi. Vse preberemo, tudi priloge, meni je zelo všeč sobotna priloga Okusi, najbolj pa Ona,« je naštevala Majda, ki je, ko je šlo njeno podjetje v stečaj, pristala na zavodu za zaposlovanje. Tako ima ob delu na vrtu in vinogradu več časa tudi za branje, Slovenske novice v roke vzame že takoj zjutraj, pravzaprav se jim posveti še pred zajtrkom, najprej pa jih, če je doma, prebere Majdin mož Martin.

»Joj, življenjske zgodbe so pa ena sama žalost. Usoda dveletne deklice me je res pretresla, takoj sem pomislila na nečakinjo, ki je enakih let,« je nizala misli Majda. Navdušena pa je nad novo revijo Slovenskih novic Suzy: »Nekajkrat sem jo kupila, potem sem jo pa naročila. Zelo mi je všeč, dobra revija je!« Novice in Suzy ima naročene tudi Majdina mama, ki živi v isti vasi in bo drugo leto dopolnila okroglih 80 let, sicer pa Novice Karmen, ko jih preberejo pri hiši, odnese še v Belo krajino k družini.

In kako bodo porabili dober hektoliter pijač Dane z Mirne, našega partnerja? »Bliža se moj rojstni dan, pa žegnanje, nekaj pijače bomo dali Dušanovi stari mami, pil pa jo bo vsak, ki bo prišel k hiši,« je zaključila Karmen.

Deli s prijatelji