HEKTOLITER

Pijača bo osvežila tudi delavce

Objavljeno 01. avgust 2015 21.35 | Posodobljeno 01. avgust 2015 21.36 | Piše: O. B.

Hektoliter je razveselil mlada Nives in Bojana iz Gaberja blizu Lendave.

Bojan, Nives in njun kuža Bišo urejajo svoje domovanje. Foto: Oste Bakal

GABERJE – Tik pred iztekom letošnje nagradne igre Slovenskih novic in Dane je sreča našla dobitnika na skrajnem severovzhodu države. V idiličnem predelu Gaberja (Kolonija), dober streljaj od Lendave, smo prijetno presenetili, predvsem pa razveselili 27-letnega konstruktorja Bojana Mataiča, ki je zaposlen v lendavskem Varstroju. Še sanjalo se mu ni, da bo prejel 108 litrov različnih brezalkoholnih pijač, ki jim bodo, vročina naj bi se kmalu vrnila, še kako prav prišle. Pa ne le zase, partnerico Nives in bližnje svojce, temveč še za koga. »Ravno tačas začenjamo sanacijo starejše hiše in tako bodo pijače dobrodošle za delavce gradbince, ki bodo izvajali dela pri obnovi našega doma,« pove skromni fant, ki se je rodil in odraščal le nekaj deset metrov stran, v isti ulici proti gozdu.

Pred sedmimi leti se je Bojan zaljubil v simpatično Nives Virag, ki prihaja iz Odrancev. Najprej sta živela pri starših, nato pa si kupila starejšo hišo, ki jo želita ohraniti v vsej njeni prvotnosti. V novem domu sta prvič prespala decembra lani in zdaj, ko sta se odločila za dokončno prenovo objekta, ju je razveselila še naša nagrada. »Dejansko sem vesel, da ste nas izbrali. Moram pa povedati, da je glavna krivka za to Nives, ki je izpolnila kupon v spletnih Novicah. Sicer pa tako pri njenih starših kot tudi pri nas redno berejo tiskane Novice in so naročniki nanje,« pravi Bojan, ki se še posebno zanima za nogomet, predvsem za črno-bele iz Murske Sobote in Torina, torej za Muro in Juventus. Povedal nam je tudi, da nikoli doslej ni bil deležen kakšne nagrade, zato pa je njegova Nives pogosto prejemala takšne in drugačne.

Mladi par bo imel po končani ureditvi starinske panonske hiše lep dom, kjer ju iz bližnjega gozda, praktično do praga, obiskujejo divje živali. In srnice prav nič ne motijo njunega »japončka«, kužka Bišoja. 

Deli s prijatelji