SINDIKAT POLICISTOV

Petroviču sindikat izglasoval zaupnico

Objavljeno 13. maj 2016 19.12 | Posodobljeno 13. maj 2016 19.12 | Piše: STA, T. Pa.

Na današnjem izrednem kongresu v Zrečah so podprli svojega dosedanjega predsednika.

Zoran Petrovič.

ZREČE – Sindikat policistov Slovenije (SPS) je na današnjem izrednem kongresu v Zrečah podprl svojega dosedanjega predsednika Zorana Petroviča in mu izglasoval zaupnico za nadaljnje delovanje. Člani enega od dveh policijskih sindikatov so sicer večji del dneva za zaprtimi vrati razpravljali o svojem delu in pogajanjih z vladno stranjo.

Da bo svoj mandat vezal na glasovanje na izrednem kongresu, je Petrovič napovedal ob aferi Koprivnikar, zaradi katere je pet policistov, med njimi tudi Petrovič sam, dobilo izredno odpoved zaposlitve. Po Petrovičevem mnenju so odpovedi nezakonite, odpuščeni policisti pa so vložili pritožbe.

Širše članstvo se je seznanilo s pogajanji, ki z različno intenzivnostjo potekajo že več mesecev od začetka policijske stavke, 18. novembra lani. Policijska sindikata, poleg SPS še Policijski sindikat Slovenije, ves čas opozarjata, da se glavnina njihovih zahtev nanaša na neuresničene zaveze iz preteklih sporazumov.

Kot so povedali v SPS, so v preteklih šestih letih sklenili tri sporazume, ki so vezani na ekonomske in socialne pravice, a nobenega od njih ministrstvo oziroma vlada ni realiziralo v celoti.

Deli s prijatelji