ZELENA LUČ

Petrovič primeren za ministra, prihajajo davčne blagajne?

Objavljeno 15. september 2014 14.58 | Posodobljeno 15. september 2014 14.58 | Piše: STA, A. L.

Privatizacija se zaradi verodostojnosti države mora nadaljevati, meni kandidat za gospodarskega ministra Jožef Petrovič.

Bodoči minister za gospodarstvo Jožef Petrovič.

LJUBLJANA – Odbor DZ za gospodarstvo je na današnji seji predstavitev kandidata za gospodarskega ministra Jožefa Petroviča ocenil za ustrezno. Za njeno ustreznost je glasovalo 10 poslancev, za neustrezno pa pet. Petrovič se tako po 30 letih delovanja v gospodarstvu seli v politiko.

V predstavitvi pred odborom je med ukrepi, ki jih je treba po njegovem sprejeti, naštel sistemsko razdolževanje, spodbujanje izvoza, zajezitev sive ekonomije, premik v krepitvi socialnega partnerstva vseh déležnikov, znižanje obremenitve dela, zmanjševanje okolju škodljivih subvencij ter povečanje nadzora nad subvencijami in tudi nad Slovenskim državnim holdingom in slabo banko.

V odgovorih na vprašanja, ki so mu jih nato postavili člani parlamentarnega odbora za gospodarstvo, je kot potrebno za zagon gospodarstva označil investicije, se zavzel za nove vire kreditiranja in za več sodelovanja med ministrstvi in znotraj ministrstva ter ocenil, da se privatizacija zaradi verodostojnosti države mora nadaljevati. Uvedba davčnih blagajn bi bila po njegovem mnenju »korak naprej«.

Deli s prijatelji