POGAJANJA

Petrovič o podpisu ne želi špekulirati

Objavljeno 28. maj 2012 18.53 | Posodobljeno 28. maj 2012 20.56 | Piše: T. L.

Vlada in policisti bodo s pogajanji nadaljevali v torek.

Predsednik sindikata policistov Zoran Petrovič.

LJUBLJANA – Pogajanja so se nadaljevala na tisti točki, na kateri so tudi ustavila, je povedal Zoran Petrovič, predsednik Sindikata policistov Slovenije (SPS). Vladni strani so podali predloge, ki jih je po mnenju sindikata  v tej fazi treba nujno urediti, da bi bil sporazum sprejemljiv tudi za članstvo, ki ga oba sindikata zastopata. Eno je tudi urejanje kolektivne pogodbe.

Petrovič je še povedal, da se niso sestali z ministrom, ampak s strokovno ekipo, s katero so obdelali še normativni del kolektivne pogodbe. »Naslednja stvar, ki jo moram demantirati, pa je, da se nobeden ni pogovarjal o prekrških oziroma o tem, da bi bili policisti mileje obravnavani, ampak o kaznivih dejanjih, ki jih storijo policisti v prostem času, kjer bi se statusno izenačili z vsemi drugimi državljani. Nadaljnji potek pogajanj in nadaljnje odločitve v tem trenutku še niso znane. Mi si prizadevamo, da bi zmagal socialni dialog. Končni zmagovalci vsega tega pa bi bili – če bi prišlo do tega sporazuma oziroma kompromisa – državljani, ki bi dobili motivirano in dobro plačano policijo,« je v izjavi za javnost povedal Petrovič.

O možnosti, da bi bil sporazum podpisan že jutri, kot si želi minister Andrej Vizjak, pa Petrovič ni želel špekulirati. Zbiranje podpisov poteka dobro, po nekaterih informacijah naj bi celo nastajale vrste pred upravnimi enotami, je še dodal Andrej Kocbek, podpredsednik Policijskega sindikata Slovenije (PSS), ki pa števila zbranih podpisov še ne more razkriti.

Deli s prijatelji