NE BO GA

Peterle odpovedal udeležbo na sobotni proslavi VSO Za mojo Slovenijo

Objavljeno 25. junij 2016 00.22 | Posodobljeno 25. junij 2016 00.34 | Piše: STA, M. U.

Predsednik VSO Aleš Hojs je sporočil, da Peterle ni primeren govorec na proslavi.

Lojze Peterle.
LJUBLJANA  Evropski poslanec iz vrst NSi in predsednik prve slovenske vlade Lojze Peterle je odpovedal udeležbo na sobotni proslavi Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) Za mojo Slovenijo, saj se tam čuti nezaželenega, so sporočili iz NSi. Predsednik VSO Aleš Hojs je organizacijskemu odboru proslave namreč sporočil, da Peterle ni primeren govorec na proslavi.
 
Potem ko sta predsednica NSi Ljudmila Novak in Peterle v četrtek napovedala, da sodelovanje NSi s stranko SDS, dokler jo vodi Janez Janša, ni več možno, je predsednik VSO Hojs ocenil Peterleta kot neprimernega govornika. »Iz želje po skupnem praznovanju so se najprej umaknili predstavniki SLS, v preteklem tednu je iz predsedstva VSO odstopil gospod Peterle, včeraj je svoje povedal NSi. In seveda kot glavni organizator ocenjujem, da je nesprejemljivo, da na proslavi, ki jo organizira naše združenje, govorijo tisti, ki pravzaprav te proslave ne želijo,« je dejal Hojs.
 
Peterle je ob robu današnje slavnostne seje DZ ob dnevu državnosti povedal, da se sobotne proslave ne bo udeležil, ker je bil obveščen, da bosta zgolj dva govornika, med katerimi ne bo njega. »Glede na to nima smisla, da silim na proslavo, na kateri nisem zaželen,« je dejal.
Deli s prijatelji