VOLITVE

Peterle: Ne bom presenečen, če v nedeljo zmagamo

Objavljeno 21. maj 2014 23.22 | Posodobljeno 21. maj 2014 23.22 | Piše: STA, Ma. F.

Ne čudi se, da podpora listi še narašča.

Poslanec Evropskega parlamenta Lojze Peterle.

LJUBLJANA – Zmaga skupne liste NSi in SLS na evropskih volitvah ne bo imela posledic le v Evropi, temveč se bo zmaga čutila tudi v Sloveniji, je na predvolilni konvenciji omenjene liste dejal njen nosilec Lojze Peterle. Povedal je, da se ne čudi, da podpora listi še narašča. »Ne bom presenečen, če v nedeljo res zmagamo,« je dodal.

Peterle je v nagovoru na konvenciji pojasnil, da je kandidatom NSi in SLS za evropske volitve v okviru obiskov po Sloveniji še bolj prišlo v zavest, kaj bo treba narediti v Evropi in Sloveniji. Po njegovih besedah so videli več uspešnih projektov, ki jih je sofinancirala EU, manj veseli pa so bili po njegovih besedah, ko so na primer govorili s podjetnikom, ki gradbeno dovoljenje čaka že pet let.

Več Slovenije v evropski zvezi

»Prepričan sem, da bomo v nedeljo močno okrepili Evropsko ljudsko stranko,« je dejal. Pri tem je povedal, da v Sloveniji potrebujemo več Evrope. »Ko bo več Evrope v Sloveniji, bo tudi več Slovenije v evropski zvezi, to sem prepričan,« je pojasnil.

Zbrane je nagovorila tudi predsednica NSi in kandidatka za evropsko poslanko Ljudmila Novak. Dejala je, da je Evropska ljudska stranka »lokomotiva, ki Evropo vodi v pravo smer«, smer, ki jo po njenih besedah zastopata tudi SLS in NSi. »S tem, ko smo se povezali, smo rekli, da bomo prvi vagon za to lokomotivo in bomo zmagali,« je povedala in dodala, da je prav, da zmagoviti listi pripada tudi kandidat za evropskega komisarja. Pojasnila je, da pozivi za to prihajajo tudi iz Avstrije, in dodala, da bodo zahtevali takšno odločitev tudi v Sloveniji.

Povedala je še, da bodo v nedeljo rešili Evropo, julija Slovenijo, jeseni pa občine. Spregovorila je tudi o politični situaciji v Sloveniji in dejala, da na slovenskem političnem polju vlada neke vrste vojna.

 

Deli s prijatelji