POGOVORI

Peter skrbi za Prevca, bo zdaj rešil še naše smuči?

Objavljeno 22. april 2016 10.21 | Posodobljeno 22. april 2016 10.21 | Piše: STA, T. L.

Danes bo znana odločitev glede Elanovega programa skakalnih smuči.

Peter Prevc.

LJUBLJANA, BEGUNJE NA GORENJSKEM – Smučarska zveza Slovenije bo danes sporočila, kakšen je izid pogovorov o nadaljevanju proizvodnje Elanovih skakalnih smuči, je v četrtek povedal predsednik odbora in zbora za skoke in nordijsko kombinacijo pri zvezi Ljubo Jasnič. O proizvodnji so se dogovarjali s Petrom Slatnarjem, ki izdeluje vezi za skakalne smuči.

Slatnar je v četrtek potrdil, da se z vodstvom Elana dogovarjajo o nadaljevanju izdelave in prodaje smuči, a dejal, da pogovori še potekajo. Slatnar sicer med drugim izdeluje okovje za Petra Prevca in za skoraj 90 odstotkov skakalcev v svetovnem pokalu.

Vodstvo Elana, ki ima od lani poleti novega lastnika, je v torek sporočilo, da bodo izločili program proizvodnje skakalnih smuči in da želijo zanj poiskati prevzemnika. Za to so se odločili zaradi novih strateških usmeritev razvoja blagovne znamke Elan, in sicer se želijo usmeriti na trge z razvitimi zimskimi športi, njihova ambicija pa je postati najbolj inovativna blagovna znamka med smučkami za alpsko smučanje.

Vodstvu nista mar Prevc in Takanašijeva

Odločitev je dvignila veliko prahu. Jasnič je v sredo dejal, da je odločitev vodstva Elana velik udarec in da iščejo rešitve, da bi proizvodnja skakalnih smuči ostala v Sloveniji. Začudilo ga je, da v Elanu »niso znali povezati izjemne zgodbe letošnje Planice ter Petra Prevca in Japonke Sare Takanaši, skupnih zmagovalcev minule zime«.

Za sindikat v Elanu je bila odločitev šok. »Nerazumljivo je, da artikel, po katerem je Elan v zadnjem času še posebej prepoznaven, v najboljšem trenutku ugasnemo,« je v torek povedal predstavnik Elanovega sindikata Dušan Ferjan.

Deli s prijatelji