AFERA OČETOVSTVO

Peter S. je DNK-vzorec že oddal

Objavljeno 24. september 2012 23.26 | Posodobljeno 24. september 2012 23.32 | Piše: M. U.

Javnost bo o rezultatu testa očetovstva obveščena v kratkem, zatrjuje odvetnica kardinala Franca Rodeta.

Petra boli, da Rode z njim noče imeti stikov.

LJUBLJANA – Peter S., ki je kardinala Franca Rodeta javno pozval k testu očetovstva, je svoj vzorec DNK v enem od münchenskih genetskih centrov oddal pred natanko tremi tedni, je poročalo Delo. Čeprav naj bi bili rezultati takšnih testiranj v Nemčiji znani najpozneje v enem tednu, Peter S. še vedno ne ve, kdo je njegov biološki oče.

Javnost bo o rezultatu testa očetovstva obveščena v kratkem

Delo še dodaja, da je kardinalova zagovornica Nina Zidar Klemenčič takoj po tem, ko je Peter S. oddal svoj DNK-vzorec, sporočila, da se s testom v Nemčiji strinja tudi Rode in da so Petru oziroma njegovim zagovornikom »izrazili svoje pričakovanje, da nam bodo termin sočasnega odvzema in primerjave vzorcev DNK obeh udeleženih sporočili nemudoma«. Toda na vprašanje, ali je Rode v Münchnu že oddal svoj vzorec, Zidar Klemenčičeva ni neposredno odgovorila.

Minuli teden je zagovornica javnosti sporočila, da jim Peter S. še vedno ni sporočil termina za sočasno izvedbo testa očetovstva, zdaj pa se je očitno zgodil preobrat. Delu je namreč odvetnica v ponedeljek sporočila: »Z odvetnikom Petra S. smo se na njihovo željo dogovorili o zaupnosti. Javnost bo obveščena o rezultatu testa, ki bo opravljen v kratkem.«

Deli s prijatelji