OBALNI DVOBOJ

Peter Bossman umiril žogo in dobil obalni županski dvoboj

Objavljeno 19. oktober 2014 21.01 | Posodobljeno 19. oktober 2014 21.09 | Piše: M. U.

Obalni županski dvoboj je v drugem krogu potekal dokaj umirjeno.

Peter Bossman je ponudil odstop z mesta predsednika stranke SD Piran

PIRAN – Piransko občino bo naslednja štiri leta vodil Peter Bossman. Bossman je zmagal z 61,2 odstotka glasov, Sebastjan Jeretič je dobil 38,8 odstotka glasov, kažejo rezultati vzporednih volitev.

Umirila sta žogo

Po zelo čustvenem prvem krogu sta županska kandidata v Piranu zdajšnji župan Bossman in njegov nekdanji svetovalec Jeretič malce umirila žogo. Dokaj ostra kampanja, v kateri je bilo po eni strani slišati, da Bossmana in občino vodijo ljudje iz ozadja, za Jeretiča pa, da kandidira po nareku koprskega župana Borisa Popoviča, se je umirila.

Kljub temu je Bossman ob podpisu dogovora o sodelovanju z drugimi strankami v občinskem svetu v začetku tedna ugotavljal, »da nekateri občino Piran vidijo kot plen, ki ga je treba razdeliti«, ter poudaril, da so občino sposobni voditi sami, »brez navodil od sosedov«.

Bossmana so v drugem krogu podprli tudi lokalni odbori strank SMC, Oljka in Desus, ki so v prvem krogu nastopili s svojimi županskimi kandidati. Ob tem so podpisali tudi dogovor o sodelovanju v občinskem svetu. Jeretič pa je menil, da odločitve strankarskih vrhov ne predstavljajo volilnega telesa, zato je pričakoval, da ga bodo volivci teh strank tudi zaradi želje po spremembah v drugem krogu podprli.

Brez anonimk ni šlo

Piransko občino naj bi zadnje čase obvladoval Vejsil Hot, podjetnik, nepremičninar in stric piranske podžupanje Meire Hot. Prav ona naj bi lobirala v občinskem svetu v podporo prostorskemu načrtu za območje Kaštela, ki velja za elitno lokacijo v Portorožu. Bossman naj bi za konflikt interesov v primeru svoje podžupanje vedel, a naj ne bi ukrepal. Očitke, tudi tiste o tem, da sam prevečkrat rad zaide v igralnico, je zavrnil z besedami, da gre za neumnosti in del predvolilne folklore.

Deli s prijatelji