NAGRADNA IGRA

Pet jurjev iz Terne simpatični Alenki

Objavljeno 24. maj 2014 15.10 | Posodobljeno 24. maj 2014 15.10 | Piše: T. P.

Glavna nagrada v tokratni Terni se je na naslovnici Novic prikazala 28-letnici.

Ob nenadejani sreči ni mogla verjeti svojim očem. Morala je še enkrat preveriti, ali je vid ne vara. Foto: Marko Feist

LJUBLJANA – Bilo je povsem običajno ponedeljkovo jutro, z grožnjo še celega delovnega tedna pred njo, ko je Alenko Krajnc kot že ničkolikokrat prej zasrbela razvada tobaka. »Nikdar se mi ne zgodi nič posebnega. Dan je enak dnevu,« je dejala 28-letnica, ki od ranega jutra pa do trde teme teka med dvema službama, eno za šankom bara in drugo v čistilnem servisu, a ni niti slutila, da ji bodo sicer škodljive nikotinske palčke obrnile življenje na glavo. Na boljše. Prej kisel obraz, ki ji ga je vse življenje kazala sreča, se je namreč razpotegnil v širok nasmeh. Sprva z najbogatejšim poklonom nagradne igre Terna Slovenskih novic, že dva dni pozneje pa še z malce skromnejšo Ternino nagrado, ki pa je romala v roke njene sodelavke Petre Jotič. »Jebemtiš, da bom zdaj res vplačala še jackpot!«

Tokrat je bila neučakana

Na najbolj bran slovenski dnevnik sicer nikdar ni bila naročena pa tudi le poredko se je znašel v njeni nakupovalni torbi. Pa vendar – navada je železna srajca in Alenka, ki je že prej delala v baru, kjer so se v nabiralniku vedno znašle še Slovenske novice, se je navadila, da jih vsak dan vsaj preleti. Toda nabiralnik mladenkinega novega delovnega mesta sameva, v času, ko v baru zavlada spokojna tišina, pa tudi ne želi le gledati v zrak. »Občasno jih kupim. Zase in starejše gospode, ki si ob kavici želijo čtiva.« Zaradi česar je na usodno jutro po golem naključju pograbila časopis in nemudoma začela trgati nalepke. Kar na kraju samem. »Vselej počakam na odmor, a tokrat sem bila neučakana, kot da bi nekaj slutila.« Odpraskala je eno nalepko. Drugo. Tretjo. In zaprla časopis! »Nisem mogla verjeti svojim očem! Morala sem se še enkrat prepričati!« Kajti vanjo je zrl zmagovalni dobitek, darilni bon Vitapur v vrednosti pet tisočakov evrov! Toda prvi vzgib, da bi začela vriskati sredi nakupovalnega centra, je zatrla. Kot tudi drugega, ko jo je pot na delo vodila skozi podhod. »Lahko bi me kdo slišal. Stekel bi za mano in ostala bi brez vsega,« se je modro odločila, a nato veselje podelila s prvo poznano osebo. S svojim šefom.

Petkrat po tisoč evrov v teh časih nikakor ni malo. »V bistvu ne vem, kaj naj naredim z nagrado,« je tuhtala Alenka, saj se ji ne nazadnje odpira cela paleta možnosti. Želim novo posteljnino ali posteljo za sladkejši spanec? Ali bi iz novih loncev morda privrele okusnejše gurmanske mojstrovine? Ali pa bi v mehkem kopalnem plašču okusila radosti velnesa? Ali pa vse našteto? Toda kakršna koli odločitev bo že padla, nekaj je jasno. Od nekdaj pod malce nesrečno zvezdo rojena Kamničanka, ki je novi dom našla na sončnih Jančah, je zajezdila val sreče. Kajti medtem ko doslej ni nikdar zadela ničesar – ko je edinkrat poskušala srečo na jackpotu, ni zadela niti ene številke –, je tokrat kar dvakrat v slabem tednu odlepila dobitno Terno. Prvikrat je nalepke praskala zgolj zaradi preganjanja dolgčasa, četudi malce začinjenega s kančkom ženske intuicije. Toda dva dni pozneje, ko je ponovno kupila časnik, ki nagrajuje, so jo zasrbeli prsti. »Poizkusi svojo srečo,« je, verjetno malce radovedno, izzvala sodelavko. Tej se je, četudi je Alenka iz denarnice odštela za 0,80 evra kovancev, zabliskala nagrada – 55-odstotni popust pri nakupu antialergijske oddeje Vitapur. Kar je, seveda, sprožilo pravi plaz spodbud. Naj vendar začne igrati igre na srečo. Alenka, kakopak. Odslej se ji očitno nasmihajo zvezde sreče.

Deli s prijatelji