IZBOR

Pet finalistov za avto leta

Objavljeno 22. december 2012 16.31 | Posodobljeno 22. december 2012 16.32 | Piše: S. N.

Kateri lepotec bo izbran?

Volkswagen golf. Foto: S. N.

Po mesecu in pol izbiranja so znani finalisti izbora za slovenski avto leta 2013. V finale so se uvrstili volkswagen golf, renault clio, ford B max, BMW serije 3 in hyundai i30. Končni vrstni red ni posebno presenetljiv, lahko pa povemo, da sta iz skoraj zanesljivega finala zaradi pravila najmanj 50 registriranih vozil do 15. decembra izpadla audi A3 in škoda rapid.

Letos je na naslov Slovenskih novic prispelo 7171 običajnih, naj rečemo papirnatih glasovnic, hkrati pa je bilo prvič mogoče glasovati tudi prek spleta. V tem primeru je medijska hiša Slovenske novice/Delo nastopala skupaj in zato ni mogoče povedati, koliko teh glasovnic so dobile Novice in koliko Delo.

Drži pa, da je bilo prek spleta opravljenih 3559 glasovanj

Vsega skupaj je na naslove sedmih slovenskih medijev, ki organizirajo izbor slovenskega avtomobila, letos prispelo 65.207 glasovnic (papirnatih in elektronskih), kar daje izboru nedvomno veliko težo. Očitno je, da je prvo mesto bolj ali manj zlahka osvojil golf, tudi clio z uvrstitvijo v finale ni imel nobenih težav, niti ford B max. Tako ali drugače, zdaj je tudi povsem jasno, da bomo slovenski avto 2013 izbrali na sklepni prireditvi, ki bo v soboto, 12. januarja prihodnje leto. Tedaj bomo izžrebali tudi dobitnike nagrad, posnetek prireditve pa bo predvajan prav tako v soboto, 12. januarja 2013, na prvem programu nacionalne TV.

V vsakem primeru hvala za sodelovanje in srečno v prihajajočem letu!

Deli s prijatelji