OVIRE

Pestra noč: veter podiral, gradbeni oder ogrožal

Objavljeno 06. marec 2015 08.33 | Posodobljeno 06. marec 2015 08.33 | Piše: T. L.

Največ dela so imele pristojne službe s podrtimi drevesi, ki so padala na cesto, in z odkritimi strehami.

Drevesa so se le nemočno upirala siloviti moči neurja.

LJUBLJANA, BLED, VELENJE, NOVA GORICA – Močni sunki vetra so ponoči povzročili kar nekaj škode in poskrbeli, da pristojne službe niso imele mirne noči. Večinoma so morali gasilci s cest odstranjevati podrta drevesa, veter pa je tudi odkrival strehe objektov, in sicer predvsem na Goriškem. Na Voglu pa so včeraj zvečer zabeležili sunke vetra tudi prek 130 km/h. Sicer pa bo veter danes slabel, napovedujejo vremenoslovci.

Gradbeni oder na balkonu je ogrožal

V četrtek ob 20.58 je na cesto Britof–Šenčur v občini Kranj veter podrl tri smreke. Gasilci JZ GRS Kranj in PGD Britof so jih razrezali in odstranili s ceste. Gasilci PGD Pijava Gorica so ob 21.25 na Smrjenski cesti blizu avtobusne postaje odstranili drevo, ki je padlo na cesto in oviralo promet.

V Cankarjevi ulici v Novi Gorici je sunek burje premaknil del gradbenega odra na balkonu in obstajala je nevarnost, da pade na mimoidoče. Gasilci PGE Nova Gorica so premaknjen oder odstranili.

Acroni brez 500 kvadratnih metrov strehe

Okoli 22.00 je v tovarni Acroni na cesti Borisa Kidriča na Slovenskem Javorniku, občina Jesenice, močan veter odkril del pločevinaste strehe na stari delavnici tehtnic, preostali del strehe pa so odkrili gasilci GARS Jesenice. Skupaj je bilo odkrite in odstranjene okoli 500 kvadratnih metrov strehe.

Ob 23.33 so na relaciji Boštanj–Jablanica dežurni delavci Komunalnega podjetja Sevnica s cestišča odstranili zaradi vetra podrto drevo.

Na Razgledno cesto na Bledu sta nekaj minut po 23.30 padli drevesi, odstranili so ju gasilci PGD Bled - Rečica. Ob 23.54 je na cesti Zagorica pri Velikem Gabru–Volčja Jama v občini Trebnje veter podrl drevo, ki je oviralo promet. Delavci podjetja Komunala Trebnje so ga razžagali in odstranili.

Zaradi vetra podrto drevo so ob 0.43 na cesti Boštanj–Tržišče odstranili delavci Cestnega podjetja Sevnica. Na cesti Reber–Prečna so okoli 2.15 v bližini naselja Vrhovo pri Mirni Peči dežurni delavci cestnega podjetja drevo razžagali in odstranili. Tudi čez cesto v Kavčah, občina Velenje, je padlo drevo. Ob 6.15 so zaradi podrtega drevesa zaprli cesto Račje selo–Velika Loka. Tudi na cesti proti Velikemu Brdu, občina Ilirska Bistrica, je bilo okrog 7. ure na cesti podrto drevo.

Deli s prijatelji