NA KOŽO

Persen

Objavljeno 27. januar 2017 23.35 | Posodobljeno 27. januar 2017 23.36 | Piše: Bojan Budja
Ključne besede: komentar

Česa bolj bebavega od besed generalnega direktorja UKCL v zadnjih mesecih nisem slišal.

Bojan Budja.

V četrtek zvečer sem vzel svoj prvi persen v življenju. In to forte! Če še ne veste: persen je zdravilo, ki se uporablja pri s stresom povzročenih stanjih nemira in napetosti ter za lažje uspavanje. Moti se, kdor misli, da so tega krivi rokometaši, ki so sredi Pariza bili junaški boj za zgodovinsko uvrstitev v finale svetovnega prvenstva. Ne, kriv je neki Andraž Kopač, pod čigar imenom in priimkom je bilo na teve zaslonu med gledanjem osrednje informativne oddaje Pop teve zapisano, da gre za generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Halo?!

Sem med tistima domala dvema milijonoma Slovenk in Slovencev, ki nikakor ne moremo razumeti, kako se je lahko korupcije osumljeni skladiščnik UKC Uroš Smiljić, ki sta ga policija in pravosodje vtaknila v hišni pripor, čez noč vrnil na staro delovno mesto. Ki pa ga je bojda opravljal le v prostem času, med delovnikom pa naj bi se predstavljal za namestnika direktorja UKCL in izbranim bolnikom urejal preskakovanje čakalnih vrst. Kajpak za primerno plačilo, odvisno od skoka, omenjene so vsote, ki segajo tudi do 20.000 evrov. Odgovor naj bi dal gospod Kopač. In ga je! Rekoč, da po štirih mesecih od izbruha afere kršitev pri Smiljiću niso ugotovili in da zato tudi niso ukrepali. Smiljić se znova sprehaja po UKC. Malo v beli, malo pa v skladiščni uniformi. Odvisno od dnevnih potreb.

Česa bolj bebavega od besed generalnega direktorja UKCL v zadnjih mesecih nisem slišal. Da nekoga, ki naj bi urejal preskakovanje čakalnih vrst in za to prejemal podkupnino – pa četudi le piščance, piščančjo drobovino, jajca in biološke sveče, kot se muza Smiljićev odvetnik –, že v imenu časti in ugleda ustanove ni sposoben odpustiti ali vsaj suspendirati, je norost. In dokaz, da mora nemudoma spakirati Kopač. Dotlej pa 40.000 v čakalnih vrstah stoječim Slovenkam in Slovencem predlagam, da zavrtijo številko (01) 522 50 50 in zahtevajo skladiščnika Smiljića. Nov, z jajci, piščanci, svečami in drobovino popestren cenik preskakovalnih uslug jim bo zagotovo dostopnejši.

Če me že toži bojda prelestno lepa Zdenka Kahne, prepričljiva zmagovalka lepotnih izborov z omejeno udeležbo po njeni izbiri, naj me še direktor Kopač! Bom znova vzel persen, sin pravi, da mi pomaga. 

Deli s prijatelji