LEPA OBLETNICA

Peljali so ju na kosilo, dobila sta zlato poroko

Objavljeno 22. december 2013 21.55 | Posodobljeno 22. december 2013 21.55 | Piše: Darko Naraglav

Zakonca Poteko iz Pongraca so najbližji za njun visoki jubilej povabili v Piran. Izlet se je končal popolnoma nepričakovano.

Zlato poroko ob morju so spremljali tudi galebi. Foto: Darko Naraglav

Marija in Anton takšnega presenečenja res nista pričakovala. Vesela sta bila že predloga, da gredo na kosilo na Obalo in tako proslavijo visoki jubilej – 50 let njunega skupnega življenja. Še zdaleč pa nista računala na poročni obred in vnovično potrditev zveze pred matičarko in po predpisanem protokolu.

Zakonca Poteko na Piran in slovensko Obalo vežejo lepi spomini, menda naj bi bil tam spočet tudi njun najstarejši sin Roman, ki se je rodil slabe štiri mesece po njuni poroki. Presenečenje je bilo povezano tudi s temi lepimi spomini, ki so naredili slavje še bolj doživeto in nepozabno.

Življenjska pot para iz Pongraca pa ni bila posuta z rožicami

Marija, rojena Železnik, je na svet privekala v Zahomu. Kot odraslo dekle je pomagala na kmetiji Franca Poteka, po domače pri Podkalovih. Tako je spoznala njihovega sina Antona in rodila se je ljubezen, ki sta jo kmalu potrdila s poroko.

Njuno družinsko gnezdo je najprej osrečil sin Roman, čez dve leti je na svet prišla še hči Manja, deset let pozneje še hči Anita, ki je bila pravo presenečenje in novo bogastvo družine.

Na veliki kmetiji je Marija gospodinjila, zraven pa še pridno obdelovala zemljo in skrbela za živali v hlevu. Mož Anton je bil avtoprevoznik in s prihranki sta kmalu zgradila novo hišo. Leta so tekla, otroci so odrasli in si ustvarili svoje družine. Danes srečo 70-letne Marije in 76-letnega Antona dopolnjuje šest vnukinj in vnukov.

Potekova tudi na jesen življenja ne stojita križem rok

Dela pri hiši in okrog nje je vedno dovolj. Z veseljem obdelujeta vrt, njivo, skrbita za svoje živali in počneta, kar ju veseli in razveseljuje. Rada gresta tudi na izlet v prijetni družbi – kot je bil z najbližjimi v Piran. 

Deli s prijatelji