POLETNI PRETRESI

Peklensko vročino bo presekal temperaturni šok

Objavljeno 09. julij 2016 15.45 | Posodobljeno 09. julij 2016 15.45 | Piše: Mo. S.

Torek bo vroč, potem pa bo deset stopinj manj.

Deževno vreme se bo nadaljevalo.

LJUBLJANA – Nekaj dni bo še prijetno, celo vroče, sredi naslednjega tedna pa se nam obeta sprememba. Danes bo še delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, ponekod v severni Sloveniji pa ni izključena kakšna nevihta. Ogrelo se bo do 31 stopinj Celzija.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bo tudi v soboto precej jasno z malo verjetnimi popoldanskimi nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju in na Goriškem od 18 do 21, najvišje dnevne pa od 27 do 32 stopinj.

V sredo bo vse drugače

Nedelja in ponedeljek bosta sončna in vroča, v torek pa bo Alpe dosegla hladna fronta, ki bo v sredo čez dan prešla tudi naše kraje. »Za njo bo dotekal občutno hladnejši zrak, nad srednjo Evropo in severozahodni Balkan se bo od zahoda razširilo območje visokega zračnega tlaka. Še eno motnjo pričakujemo predvidoma v petek, nato bo nad nami spet območje visokega zračnega tlaka,« so vremenoslovci napovedali v 10-dnevni vremenski napovedi.

V torek bo tako še sončno in vroče s temperaturami okoli 34 stopinj, v sredo pa kaže vse drugače: s padavinami se bo ohladilo že zjutraj, lahko pa, da bo čez dan še vroče in nas bo hladna fronta zajela popoldne oziroma zvečer. V četrtek bo suho s temperaturami od 21 do 25 stopinj, v petek pa bo prehodno spet malo dežja. Konec prihodnjega tedna je videti suh, temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija, še napovedujejo.

Deli s prijatelji