NA CESTAH

Peklenski vikend: za dobro jutro 15-kilometrske kolone

Objavljeno 02. avgust 2014 09.44 | Posodobljeno 02. avgust 2014 18.58 | Piše: T. L., Mo. S.

V smeri Hrvaške že ves dan dolge kolone, zastoji tudi proti Primorski.

Tudi ta konec tedna bo v znamenju prometnih zastojev (fotografija je simbolična).

LJUBLJANA – Turistična sezona je na vrhuncu, premiki narodov v smereh morja pa na višku, sploh ker so počitniško obdobje začeli tudi v sosednji Italiji. Da bo ta konec tedna eden najbolj prometno obremenjenih, kažejo že zgodnji jutranji podatki.

Prometnoinformacijski center poroča, da se je na koncu podravske avtoceste med Marjeto in Draženci zastoj s 15 kilometrov skrajšal na šest kilometrov v smeri Hrvaške. Ker zastoji nastajajo tudi naprej po glavni cesti mimo Podlehnika proti MP Gruškovje, priporočajo uporabo mejnih prehodov Središče ob Dravi, Zavrč, Rogatec in Dobovec.

Zastoji nastajajo na ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Primorski ter tudi na cestah Koper–Šmarje–Dragonja v obe smeri, Ilirska Bistrica–MP Jelšane in Podgrad–MP Starod, na koncu pomurske avtoceste v Pincah v smeri Madžarske ter pred predorom Karavanke v smeri Slovenije.

Tudi na nekaterih drugih mejnih prehodih bo pri izstopu iz države treba počakati: na Gruškovju 15 minut, Jelšanah 20 minut, na Dragonji dve uri, na Sočergi pa 15 minut.

Pri vstopu v državo je pri vstopu na Dragonji čakalna doba ura in deset minut, na Jelšanah in Gruškovju pa 20 minut.

Ste na cesti? Kakšne so razmere? Ste tudi vi obtičali v kateri od kolon? Pišite nam.

Deli s prijatelji