BREZ DLAKE NA JEZIKU

Pečečnik o Združeni levici: Tam je preveč luzerjev na kupu

Objavljeno 05. september 2014 11.43 | Posodobljeno 05. september 2014 11.43 | Piše: A. L.

»Ko ne veš komu zaupati, daš glas iz obupa najbolj pompoznemu.«

LJUBLJANA – »Ne mislim nič slabega o njih (o Združeni levici, op. p.), a težko zahtevajo določene zadeve, če sploh ne vedo, kaj govorijo. Tisti, ki postavljajo take zahteve, so se nekaj naučili iz knjig, ne razumejo pa položaja podjetnika, kapitalista.« Tako je v intervjuju za Finance povedal Joc Pečečnik, eden najbogatejših Slovencev, ki se veliko mudi v Las Vegasu in še naprej uspešno piše svojo zgodbo o uspehu. Meni celo, da je v njihovi stranki preveč luzerjev na kupu in da postajajo nevarni z lažnim upanjem, ki ga dajejo ljudem.

Obupani Slovenci

Izpostavlja, da je Združena lista odsev razočaranega Slovenca: »Ko ne veš komu zaupati, daš glas iz obupa najbolj pompoznemu.« Podpora njim, tako ocenjuje Pečečnik, bo v prihodnosti še rasla, saj bo vse več razočaranih Slovence. A eden najbogatejših Slovencev se boji, če (in ko) ti ljudje prevzamejo oblast, da bo to največji napihnjeni balon, kar smo jih Slovenci videli.

Novi podjetniški sistem

Sam razmišlja o podjetniškem sistemu socialistični kapitalizem. Njegovo bistvo je, da ljudje, ki sodelujejo pri nastajanju nekega podjetja, dejansko sprejmejo odgovornost za svoje delovno mesto. Sami poskušajo nižati stroške na svojem delovnem mestu. »Ker si dal jajca na mizo,« pravi.

Deli s prijatelji