NATEG?

Pazljivo pri spletnem nakupu očal Ray-Ban

Objavljeno: 20.07.2013 18:15Posodobljeno: 20.07.2013 18:15

Pred nakupom Zveza potrošnikov Slovenije svetuje resen premislek.

LJUBLJANA – Potrošniki so Zvezo potrošnikov Slovenije (ZPS) ponovno opozorili na sumljivo spletno stran, ki prodaja očala Ray-Ban z velikimi popusti. 

O sumljivi spletni strani je ZPS obvestil tudi Slovenski center za omrežne incidente Si-Cert. Tam so jim pojasnili, da je domena bila registrirana šele 17. maja 2013, strežnik je v Rusiji, podjetje pa naj bi imelo sedež na Cipru.

Osebne podatke kupci pošiljajo po omrežju v čisti obliki. In še cena je po mnenju ZPS prenizka, da bi lahko bila prava (morda gre za ponaredke, če boste očala sploh prejeli).

Pred nakupom v tej spletni trgovini torej svetujejo resen premislek.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Komentarji (3)

Slika za %user
MYMOON 21. julij 2013 ob 12:07

Ok... un v poreču se ne predstavlja za uradno rayban stran al pa kao podružnico kake rayban pooblaščene optike tak da tista očala kupiš za usput, brez računa, al pa s kakim pildekom ko ti ga na roke napiše, pa čist sam si si kriv. Tu gre pa najbrž za organizirano prevaro.
Me ma da bi jih naročil, v "naslovnika" pa bi napisal policijo. Me zanima kaj bi blo :) Pa naj to raje policaji sami nardijo!
Poleg tega da skrunijo ime originalu, gre za kriminal. Še bol sporno pa mi je, da moraš sigurno vpisat kake svoje osebne podatke in potem ne veš kako bojo pesjani s temi podatki manipulirali. Mogoče ne danes, mogoče čez 3 leta ampak.. Vsak ki dobi take špegle MORA to javit policiji! Po zakonu smo to celo dolžni, če ne smo v bistvu del te trgovine. Brez potrošnikov ni prodajalcev!

Slika za %user
se_eden 21. julij 2013 ob 10:58

v Poreču na štantih za 70 kun...

Slika za %user
MYMOON 21. julij 2013 ob 09:01

Očala sicer dobite, vendar so 111% ponaredki, ki ne le da niso kvalitetni, pač pa so tudi kot taki zelo nevarni za oči! Gre za kaznivo dejanje prometa s ponaredki, lahko pa govorimo tudi o goljufiji in zlorabi interneta.