PREKLICANO

Patria padla v vodo

Objavljeno 19. marec 2012 12.37 | Posodobljeno 19. marec 2012 12.37 | Piše: T. L., STA

Sodišče ni dobilo potrditve o izvedbi videokonference, prek katere je nameravalo zaslišati v Avstriji obtoženega Hansa-Petra Wilhelmerja.

Pahorju nikakor ni uspelo doseči konsenza za aktiviranje protikorupcijske klavzule

LJUBLJANA – Na ljubljanskem okrajnem sodišču bi se dopoldne moralo nadaljevati sojenje v zadevi Patria, vendar je sodišče obravnavo preklicalo. Zagovornik obtoženega Walterja Wolfa odvetnik Andrej Kac je pojasnil, da sodišče ni dobilo potrditve o izvedbi videokonference, prek katere je nameravalo zaslišati v Avstriji obtoženega Hansa-Petra Wilhelmerja.

Wilhelmer seznanjen z davčnimi utajami Riedla

Ljubljanska okrajna sodnica Barbara Klajnšek je Wilhelmerja želela zaslišati že pred tedni, vendar je ta po elektronski pošti sporočil, da ima kot obtoženi v avstrijskem postopku pravico, da pričanje odkloni.

Avstrijska obtožnica sicer navaja, da je bil Wilhelmer kot direktor družbe ICB - International Construction Business AG seznanjen z davčnimi utajami prav tako v Avstriji obtoženega Hans-Wolfganga Riedla.

V Ljubljani se je začelo pred pol leta 

Sojenje peterici obtoženih – predsedniku vlade in SDS Janezu Janši, nekdanjemu prvemu možu HSE Jožetu Zagožnu, brigadirju Tonetu Krkoviču, direktorju Rotisa Ivanu Črnkoviču in poslovnežu Walterju Wolfu – se je na okrajnem sodišču v Ljubljani začelo 5. septembra lani. Obtožni predlog jih bremeni kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa 135 finskih oklepnikov patria. Vseh pet te očitke zanika.
 

Deli s prijatelji