PRITOŽBA

Patria: Matoz vložil ustavno pritožbo

Objavljeno 12. maj 2014 21.07 | Posodobljeno 12. maj 2014 21.07 | Piše: STA, Mo. S.

Odvetnik Janeza Janše je vložil ustavno pritožbo zoper sodbo.

LJUBLJANA – Odvetnik Franci Matoz, zastopnik predsednika SDS Janeza Janše, je v petek na ustavno sodišče vložil ustavno pritožbo zoper sodbo v zadevi Patria, so potrdili na ustavnem sodišču.

Višje sodišče je 28. aprila potrdilo prvostopenjsko sodbo v zadevi Patria, po kateri je bil Janša obsojen na dve leti zapora, in sodba je postala pravnomočna. Poleg Janše sta bila obsojena še prokurist Rotisa Ivan Črnkovič ter brigadir Tone Krkovič, oba na 22 mesecev zaporne kazni. »Pritožbe zagovornikov obdolženih Janše, Črnkoviča in Krkoviča se zavrnejo kot neutemeljene in se potrdi sodba sodišča prve stopnje,« je višje sodišče zapisalo v sodbi.

Sodbo v zadevi Patria so doslej dvignili vsi zagovorniki in tožilstvo. Nazadnje je to storil zagovornik Ivana Črnkoviča. Janezu Janši sodišče sodbo vroča prek njegovega zagovornika Francija Matoza. Kot so pojasnili pretekli teden, tako ravnajo na podlagi predhodnega dogovora z Matozom, ta pa je povedal, da se sodbe sodišč vročajo osebno in ne prek zagovornikov.

Deli s prijatelji