SODIŠČE

Patria gre na počitnice: prišli Zagožen, Črnkovič in Krkovič

Objavljeno 04. julij 2012 12.32 | Posodobljeno 04. julij 2012 12.32 | Piše: T. L., STA

Pred dvomesečnim poletnim premorom poteka zaslišanje predstavnika Patrie v Sloveniji Andreya Mladenova.

Jože Zagožen

LJUBLJANA – Sodišče na današnjem naroku v zadevi Patria, zadnjim pred dvomesečnim poletnim premorom, zaslišuje predstavnika Patrie v Sloveniji Andreya Mladenova. Tokratno zaslišanje ne poteka prek videokonference, saj je Mladenov prišel na ljubljansko sodišče.

Današnjega naroka se udeležujejo trije obtoženi, nekdanji direktor HSE Jože Zagožen, direktor Rotisa Ivan Črnkovič in brigadir Tone Krkovič. Premier Janez Janša se obravnave ne more udeležiti zaradi celodnevnega obiska vlade v Podravju, poslovnežu Walterju Wolfu pa vabilo ni izkazano. So pa njegovi zagovorniki že na prejšnji obravnavi pojasnili, da je Wolf sredi junija odpotoval v Kanado. Ker vabilo ni izkazano, je sodnica Barbara Klajnšek postopek zoper Wolfa sklenila začasno izločiti.

Ni prišel niti Krkovičev odvetnik

Na sodišče ni prišel niti Krkovičev zagovornik Jože Hribernik, ki pa je že pred dnevi napovedal, da do nadaljnjega ne bo prihajal na obravnave.

Sojenje peterici obtoženih – Janezu Janši, Jožetu Zagožnu, Tonetu Krkoviču, Ivanu Črnkoviču in Walterju Wolfu – se je na okrajnem sodišču v Ljubljani začelo 5. septembra lani. Obtožni predlog jih bremeni kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa 135 finskih oklepnikov Patria. Vseh pet očitke zanika.
 

Deli s prijatelji