MENJAVA

Patria: Barbara Zobec ne bo odločala o Janševi pritožbi

Objavljeno 23. september 2014 15.51 | Posodobljeno 23. september 2014 15.51 | Piše: K. K.

Namesto Barbare Zobec bo v senatu Damijan Florjančič.

LJUBLJANA – Na spletni strani sodišča se je danes pojavila informacija o menjavi sodnikov v senatu, ki odloča o pritožbi v zadevi Patria, ki jo je vložil Janez Janša. Seja se bo sicer začela čez teden dni, 30. septembra.

Zapisali so: »Senat v sestavi Branko Masleša, Vesna Žalik, Marko Šorli, Barbara Zobec in Maja Tratnik je bil določen 16. septembra 2014 skladno s pravili letnega razporeda dela in vrstnim redom sodnikov. Sodnica Zobčeva je predsedniku naknadno sporočila razloge, ki da ji ne omogočajo sodelovanja na seji in predlagala, da se namesto nje v senat določi drug sodnik. Zaradi zagotovitve pogojev za izvedbo seje je predsednik Masleša po pravilih letnega razporeda sodnikov v senat določil mag. Damijana Florjančiča

Naj spomnimo: v začetku meseca smo poročali o sestavi senata.image Izločitev Zobčeve, sicer soproge ustavnega sodnika Jana Zobca, je sicer pred časom predlagal tožilec Andrej Ferlinc, a je podpredsednica sodišča Nina Betteto, ki je odločala v času dopusta Masleše, zahtevo zavrnila. Zavrnjeni sta bili tudi zahtevi zagovornika Janše Francija Matoza, ki je zahteval izločitev predsednika vrhovnega sodišča Masleše in sodnice poročevalke v zadevi Patria Žalikove. Tožilec Ferlinc je neuspešno zahteval še izločitev Šorlija.

Deli s prijatelji