UJETI V NEURJU

Panika na Blejskem jezeru, reševali so jo gasilci

Objavljeno 27. junij 2015 19.24 | Posodobljeno 27. junij 2015 21.01 | Piše: Mo. S.

Vreme povzroča težave.

Fotografija je simbolična.

BLED – Sobotno popoldanske vreme je po državi povzročilo več preglavic. Večji del Slovenije so namreč zajele nevihte z vetrom in grmenjem, nenadno neurje pa je nekaj slabe volje povzročilo tudi turistom na Bledu.

Gasilci reševali čoln

Malo pred 15. uro so na Blejskem jezeru morali posredovati celo gasilci PGD Bled. Zaradi nenadnega neurja z močnim vetrom in dežjem so morali s čolnom odvleči najeti čoln, ki je bil na jezeru, do obrežja, je poročala uprava za zaščito in reševanje. Nobeden od potnikov ni bil poškodovan, so pa aktivirali tudi potapljače PRS Bled in gasilce JZ GRS Kranj, vendar pa njihova pomoč ni bila potrebna.

Poplave in strele

Z Gorenjskega medtem poročajo tudi o meteorni vodi, ki je zalila cesti Radovljica–Kropa in Bled–Mlino, na Bledu pa se je na pešpoti podrlo še drevo. Pri Radovljici je voda zalila podvoz ceste pod železniško progo, cesta pa je bila zato neprevozna. Gasilci PGD Radovljica so kraj dogodka prometno zavarovali, dokler ni voda odtekla, cestno podjetje iz Kranja pa je cesto zaprlo.

Na območju Grosupljega je strela zanetila požar na strehi.

Pestro pa je bilo tudi v Ljubljani: na Gosposvetski cesti je voda zalila kletne prostore objekta, podobno se je zgodilo na Vojkovi, na Celovški pa je osebno vozilo obstalo v podhodu. Na Vojkovi cesti so prostore pregledali gasilci GB Ljubljana in ugotovili, da so se strešniki poškodovali zaradi udara strele.

Težave imajo tudi Zasavci: iz Zagorja ob Savi so sporočili, da meteorna voda ogroža vrtec, poplavilo je cesto pri Cementarni Trbovlje, v Trbovljah pa je zalilo stanovanjski objekt.

Kako je pri vas? Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji