NA KOŽO

Pametovanja

Objavljeno 06. februar 2017 23.35 | Posodobljeno 06. februar 2017 23.36 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: komentar

Rivalstvo med nogometaši Olimpije in Maribora dobiva nove razsežnosti.

Rok Tamše.

Le še 18 dni je do začetka spomladanskega dela državnega prvenstva nogometašev, ko bo v Ljudskem vrtu tudi veliki derbi med vodilnima ekipama Mariborom in Olimpijo. Ta dvoboj prinaša ogromno, ob morebitni točkovni prednosti tudi velik psihološki zagon ali pa krut pristanek na trdih tleh. In v tej tekmi se bo potrjevalo, čigava strategija oblikovanja moštva pozimi je boljša. Maribor ostaja s starimi silami, Olimpija je povsem spremenila zasedbo s kar šestimi, morda celo sedmimi novinci. Čas ni zaveznik Olimpije in njenega trenerja Luke Elsnerja, ki mora v prihodnjih dveh tednih na pripravah v Turčiji uigrati homogeno in učinkovito ekipo, če hoče Olimpija ubraniti naslov slovenskega prvaka.

Vse to pa tudi sumničenja navijačev in kritike medijev povzročajo precej nejevolje in živčnosti pri vodilnih možeh ljubljanskega kluba. S svojim besedičenjem se je spet izkazal športni direktor Ranko Stojić, ki ga je predsednik Milan Mandarić lani spomladi spodil iz kluba, jeseni pa ga vrnil v zmajevo gnezdo. Stojićeva poudarjena samozavest ni nič novega, zdaj jo je oplemenitil še s tezo samih odličnih in vrhunskih okrepitev Olimpije, ki da jih v Sloveniji še nismo videli. In da bo novi vezist Alexandru Cretu že čez mesec ali dva na listi želja samega selektorja slovenske reprezentance Srečka Katanca, ki da si bo zaželel slovenskega državljanstva za Romuna. Ni kaj, Stojić nalaga veliko breme na svoja, a tudi na ramena igralcev, ob tem pa vzbuja nove in nove pomisleke pri privržencih kluba. In še pametoval je, da bo čez mesec ali dva on tisti, ki bo postavljal vprašanja novinarjem (!?).

Dolgoletni nogometni menedžer Stojić, ki je zdaj Mandarićeva desna in leva roka, deluje nestrpno, kar kaže na njegovo negotovost. To ni prijetno niti Mandariću, ki mu je velel, naj se ne ukvarja z dogajanji v največjem rivalu v Mariboru, potem ko je sam na štajerske namige o domnevnem kaosu v Olimpiji odgovoril. »To je njihova stvar. Skrbimo samo zase. Želim jim veliko sreče pri boju za drugo mesto, kamor spadajo.« Z večjim motivacijskim sporočilom Mandarić vijoličnim pravzaprav ni mogel postreči. V teh dneh se zdi, kot da sta Mandarić in Stojić sama v boju proti vsem. Ni kaj, izbrala sta si zelo intrigantno izhodišče za naskok na slovenski nogometni prestol. 

Deli s prijatelji