MANDATAR

Pahorju se mudi, vlada sredi septembra?

Objavljeno 06. avgust 2014 16.29 | Posodobljeno 06. avgust 2014 16.29 | Piše: D. P., STA

Pričakovati je, da bo kot kandidata za mandatarja predlagal predsednika SMC Mira Cerarja, ki tudi vodi koalicijska pogajanja.

Milan Brglez in Borut Pahor.

LJUBLJANA – Predsednik države Borut Pahor je po srečanju s predsednikom državnega zbora Milanom Brglezom izrazil pričakovanje, da bo od ponedeljka do srede opravil pogovore s poslanskimi skupinami o predlogu mandatarja. Če bi se pokazali jasni obrisi koalicije, bi predlog za mandatarja lahko državnemu zboru predlagal 18. avgusta, državni zbor pa bi o tem lahko odločal 22. avgusta.

Pahor je v izjavi novinarjem po srečanju z Brglezom poudaril potrebo po čimprejšnjem oblikovanju nove vlade. Če bi državni zbor o kandidatu za mandatarja odločal 22. avgusta, bi – upoštevajoč okvirne roke – o celotni vladni ekipi lahko odločal sredi septembra, predvideva Pahor. Pričakovati je, da bo kot kandidata za mandatarja predlagal predsednika SMC Mira Cerarja, ki tudi vodi koalicijska pogajanja.


Poslanci koalicije Združena levica (ZL) so dopoldne ustanovili poslansko skupino. Vodil jo bo Luka Mesec, njegov namestnik pa bo Matej Tašner Vatovec.

Poslansko skupino SDS bo vodil Jože Tanko.

 

Deli s prijatelji