KRŠITELJI USTAVE NA POLOŽAJIH

Pahorju, Brglezu in Cerarju: SDS je bil pred volitvami obglavljen

Objavljeno 16. junij 2015 15.11 | Posodobljeno 16. junij 2015 15.26 | Piše: T. L., K. K.

Pismo, ki ga je stranka SDS po kurirju poslala v kabinete predsednika republike, parlamenta in vlade, je pristalo v javnosti.

Janez Janša je spregovoril o svojih nepremičninah

LJUBLJANA – Vodstvo največje opozicijske stranke SDS je trem predsednikom (Borutu Pahorju, Miru Cerarju in Milanu Brglezu) poslal pismo, v katerem predlaga sestanek za popravo političnih krivic. Stranka je po naših informacijah sicer pismo vsem trem predsednikom poslala po kurirju, osebno, a je priromalo v javnost. Radio Slovenija poroča, da sta se Cerar in Brglez o pismu že pogovarjala.

V pismu, ki si ga lahko v celoti preberete v galeriji, opozarjajo, da je ustavno sodišče soglasno razveljavilo tako sodbo v zadevi Patria kot tudi predsedniku stranke Janezu Janši vrnilo poslanski mandat, ki so mu ga sicer odvzeli poslanci. Zapisali so tudi, da bi mesto predsednika DZ in vlade »danes verjetno zasedal nekdo drug, če ne bi lani prišlo do zlorabe sodstva za odstranjevanje političnih tekmecev iz volilne kampanje. Sum v nelegitimnost zadnjih volitev v državni zbor je bil z odločbo Ustavnega sodišča RS dokončno potrjen.« Nosilce oblasti opozarjajo: »Ustvarjate ali dopuščate oblikovanje okolja, ki nima nobene zveze z demokracijo in poštenim tekmovanje za naklonjenost volivcev in ki Slovenijo postavlja na raven demokratur brez resne opozicije.«

Dodajajo, da so vse do danes čakali na »vaše javne ali interne predloge, kako očitno, pravno dokazano krivico popraviti. Dočakali pa smo le molk ali celo zagovarjanje kršiteljev ustave in zakonov, ki ostajajo trdno na svojih položajih.«

V pismu SDS predlaga, da trije predsedniki določijo termin za sestanek, na katerega sprejmejo delegacijo vodstva opozicijske stranke. »Pogovor želimo še ta teden,« je zapisano v pismu. Na sestanku bi iskali dogovor o »politični popravi krivic, ki je bila povzročena slovenski demokraciji in SDS«.

Deli s prijatelji