PARLAMENT

Pahorjev bivši tajnik bo podpredsednik

Objavljeno 12. maj 2016 13.14 | Posodobljeno 12. maj 2016 13.14 | Piše: STA, K. K.

SD bo za novega podpredsednika DZ predlagal poslanca Matjaža Nemca, je po vrhu koalicije, ki se s predlogom strinja, povedal vodja poslancev SD Matjaž Han.

Predsednik Borut Pahor s kolesom in s tesnim sodelavcem Matjažem Nemcem.

LJUBLJANA Stranka SD bo za novega podpredsednika DZ predlagala poslanca Matjaža Nemca, je po vrhu koalicije, ki se s predlogom strinja, povedal vodja poslancev SD Matjaž Han. Kot pravi, bodo to storili tudi na prošnjo predsednika DZ Milana Brgleza, saj bi z vztrajanjem, da podpredsednika po odstopu Bojane Muršič ne predlagajo, povzročili težave pri vodenju DZ.

»To odgovornost čutimo za pomembnejšo kot politično odločitev stranke ali posameznika,« je v izjavi novinarjem po vrhu koalicije pojasnil Han. Po tistem, ko je Muršičeva zaradi zavajanja pri porabi občinskih sredstev odstopila s podpredsedniške funkcije DZ, je sicer Han ocenil, da si je SD tega džokerja zapravila. A se je poslanska skupina v sredo soglasno strinjala, da bo na to mesto predlagala Nemca, danes so predlog predstavili vrhu koalicije. Uradno bodo kandidaturo Nemca tudi v skladu z dogovorom z Brglezom vložili čim prej, da bo lahko DZ delal nemoteno, je pojasnil Han.

Poslanka SD Bojana Muršič je zaradi spornega nakupa flis jopic z denarjem občine Ruše v ponedeljek odstopila z mesta podpredsednice DZ in občinske svetnice občine Ruše. Poslanski mandat pa želi končati, je zapisala v javnem pismu.

Deli s prijatelji