ZAMENJAVA

Pahor za naslednico Pirc Musarjeve predlaga Mojco Prelesnik

Objavljeno 16. junij 2014 16.30 | Posodobljeno 16. junij 2014 16.30 | Piše: STA, P. J.

Prelesnikova je generalna sekretarka državnega zbora.

Mojca Prelesnik.

LJUBLJANA – Predsednik republike Borut Pahor je danes državnemu zboru posredoval predlog, s katerim mu za mesto informacijske pooblaščenke predlaga v imenovanje Mojco Prelesnik, sicer pravnico s pravosodnim izpitom, so sporočili iz urada predsednika. Prelesnikova je sicer trenutno generalna sekretarka državnega zbora.

Prelesnikova ima največ podpore

Pahor ocenjuje, da je Mojca Prelesnik kandidatka, ki poleg izpolnjevanja zakonsko predpisanih pogojev s svojim dosedanjim delom tako pri nastajanju sedanjega zakona o dostopu do informacij javnega značaja kot poznejšim aktivnim strokovnim udejstvovanjem kot nekdanja namestnica informacijske pooblaščenke izpolnjuje visoke strokovne kriterije za opravljanje te funkcije.

Prav tako je lahko iz predstavitev kandidatk in kandidatov za ta položaj ter posvetov z vodji poslanskih skupin predsednik ugotovil, da ima Prelesnikova med vsemi največjo podporo in stvarne možnosti za izvolitev v državnem zboru. Predsednik republike pričakuje glasovanje o predlogu na seji državnega zbora predvidoma še ta teden.

 

Deli s prijatelji