SPREJEL JE ŠPORTNIKE

Pahor v kombiju s Prevcem in Tepešem: Do konca poti sta se kregala

Objavljeno 20. maj 2015 20.26 | Posodobljeno 20. maj 2015 20.26 | Piše: STA, Mo. S.

Predsednik države Borut Pahor je sprejel športnike in se vmes večkrat tudi pošalil.

LJUBLJANA – Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel slovenske športnike, ki so nas razveseljevali med zimsko sezono. Glavni akterki Tini Maze je podaril kamen, ki ga je oblikoval sam na kamnoseški delavnici na Krasu, izpostavil pa je, da vsi rezultati najdejo pot do srca vseh Slovencev.

»Moj dan se je začel s športom in se bo z vami tudi končal. Zjutraj sem se odpravil z dvema skakalcema, Petrom Prevcem in Jurijem Tepešem na Ptuj, kjer smo se udeležili Unescovega teka. Bili smo v kombiju, sprva nista govorila med sabo, do konca poti sta se kregala. Ne vem, za kaj je šlo. Šalim se,« je uvodoma duhovito začel svoj govor zimskim šampionom Pahor.

Hvaležen za vse rezultate

»Izrekam vam, v imenu vseh naših ljudi, neskončno in neizmerno hvaležnost za izjemne rezultate v tej in v vseh drugih sezonah. Ti rezultati najdejo pot do srca vseh naših ljudi. Slovenci smo športni narod. Tudi zato je treba vzgojiti tradicijo, ki jo zdaj imamo. Ste svetel vzor, ki ime Slovenijo nosite v svet z najbolj slavnim duhom,« je nadaljeval Pahor.

Tini Maze poklonil nedokončano umetnino

Slovenski predsednik se je nato spomnil še na Tino Maze, ki je pred časom sporočila, da vsaj začasno prekinja kariero. »Sem in tja obiščem kakšno delavnico, grem na kmete, z našimi ljudmi opravljam raznorazna dejanja. Včeraj sem bil na kamnoseški delavnici na Krasu, kjer so me učili nekaterih spretnosti. Na koncu sem se odločil, da to posvetim Tini Maze. Tina, vi ste najavili skoraj konec kariere. Ne še čisto, morda nas boste presenetili. Zato tudi kamen ni do konca oblikovan. Zato tudi ta konec ni do konca oblikovan. Če vi niste do konca povedali, tudi jaz ne bom dokončal umetnine. To vam podarim z vso težo vaših dosežkov,« je razložil Pahor in Tini Maze podaril kamen, ki ga je izoblikoval sam.

»Simbolično je lepo, da je zgodba nedokončana. Mislim, da se nobena ne konča popolnoma in da vsaka najde nadaljevanje. Hvala za to izjemno darilo,« pa se je zahvalila Korošica.

Deli s prijatelji