TURIZEM

Pahor in Stanovnik skupaj na potovanje

Objavljeno 05. junij 2014 09.11 | Posodobljeno 09. junij 2014 13.30 | Piše: J. V.

Turizem na stroške davkoplačevalcev pa še imamo?

Janez Stanovnik in Borut Pahor gresta na račun davkoplačevalcev na potovanje.

LJUBLJANA – Še dobro, da vsaj v uradu predsednika republike Boruta Pahorja vsak dan odkrijejo kakšno za nas menda razveseljivo (?) novico, ki je sicer po navadi (sočasno) tudi najnovejša pretveza za še eno potovanje predstavnikov Slovenije po svetu na račun slovenskih davkoplačevalcev. Včeraj so iz urada uredništvom slovenskih medijev sporočili, da bo Slovenija tokrat prvič v zgodovini zastopana na obletnici izkrcanja zaveznikov v Normandiji.

Slovenijo bodo tako na letošnji slovesnosti predstavljali generalna sekretarka urada predsednika republike mag. Nataša Kovač, slovenska veleposlanica v Franciji Veronika Stabej in delegacija Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, v kateri bo tudi častni predsednik slednje dr. Janez Stanovnik. Za zjokati se. Pa ne od vzhičenosti. Zaradi težav in stisk Slovenk in Slovencev, za katere medtem pri nas kot da nihče nima časa.

Tudi v Ukrajino

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo v soboto udeležil zaprisege novega ukrajinskega predsednika Ukrajine Petra Porošenka, so danes sporočili iz urada predsednika republike.

Ob tem so dodali, da bo slovenski predsednik z udeležbo na zaprisegi izrazil podporo ozemeljski celovitosti in suverenosti Ukrajine ter prizadevanjem novega predsednika za zagotovitev demokracije, miru in blaginje v Ukrajini.

Milijarder Petro Porošenko je zmagal na predsedniških volitvah v Ukrajini 25. maja. 48-letni Porošenko je prejel 54,7 odstotka glasov, na drugo mesto pa se je z 12,8 odstotka uvrstila nekdanja premierka Julija Timošenko.

STA, P. J.

 

Objavljamo zahtevo za popravek

»Na spletni izdaji Slovenskih novic ste objavili prispevek "Pahor in Stanovnik skupaj na potovanje", ki je zavajajoč, žaljiv in predvsem temelji na neresnici. Obveščam vas, da je delegacija ZZB za vrednote NOB Slovenije na vabilo francoskega predsednika Hollanda odpotovala na slovesnost ob praznovanju 70. obletnice izkrcanja zavezniških sil v Normandiji.
Uradna delegacija, ki jo je sestavljolo 13 članov ZZB NOB je potovala v organizaciji in na stroške ZZB NOB, nikakor pa ne na stroške imaginarnih davkoplačevalcev. Prav tako je izmišljena trditev, da bo z našo delegacijo potoval PRS. Res je delegacijo PRS sprejel pred odhodom, dne 5.6.2014, ker bo delegacija uradno predstavljala tudi Slovenijo (medvojno, partizansko in sedanjo, samostojno), kar pa ne pomeni, da je tudi potoval z našo delegacijo. Naslov prispevka je v celoti zavajajoč in nespoštljiv do obeh omenjenih oseb, vsebina prispevka pa je neresnična in žaljiva.«

Mitja Klavora
Generalni sekretar ZZB NOB Slovenije

 

Deli s prijatelji