PODMLADEK SD

Pahor ne bi vrgel 
puške v koruzo

Objavljeno 10. maj 2012 12.21 | Posodobljeno 10. maj 2012 12.21 | Piše: Jadran Vatovec

Podmladek SD Boruta Pahorja sprašuje, ali mu ni dovolj.

Mnogi so dolgo verjeli, da dr. Igor Lukšič ni tekmec Borutu Pahorju. Foto: Damjan Žibert

LJUBLJANA – »Če bi se zdaj uklonil, pa ne samo Mlademu forumu, tudi oziroma predvsem tistim botrom, ki iz ozadja vplivajo na poteze podmladka SD, bi s tem le škodoval naši stranki. Če bi njim ustregel, bi pomenilo, da sem pripravljen zavestno škodovati SD, ki se je na svoji dozdajšnji poti srečal z že veliko večjimi izzivi in zagatami. Kdor me pozna, ve, da sem borec, da me pritiski le še dodatno motivirajo, da vztrajam,« je predsednik SD Borut Pahor komentiral javni poziv podmladka SD glavnega mesta, naj se odreče vnovični kandidaturi za predsednika stranke.

SD zdrsnila preveč v desno

»Petnajst let ste že predsednik naše stranke, pa ste znova kandidirali za ta položaj. Se vam ne zdi, da je počasi dovolj? Petnajst let. Koliko bi še radi? Še en mandat, dva? Se imate za prihodnost te stranke? Ali za preteklost ...« je ljubljanski Mladi forum zapisal v javnem pozivu.

Mar ni Pahor pred časom napovedoval, da bo poslanska skupina njegove SD podprla vladni predlog, da se v ustavo zapiše zlato fiskalno pravilo?

Še pomenljivejše, jasno, je, da oba druga dva kandidata za predsednika SD, nekdanja ministra dr. Patrick Vlačič in dr. Igor Lukšič – kongres bo 2. junija – ugotavljata, da je SD zdrsnila preveč v desno. In da jim Pahor odgovarja, da vloga predsednika stranke ni zgolj to, da govorijo tisto, kar je všeč članstvu, marveč tudi to, da članom stranke pove, kaj je po njegovem mnenju dobro za stranko in državo.

Deli s prijatelji