PRIPOROČILO

Pahor mladim svetuje, naj bodo pogumni, ambiciozni in radovedni

Objavljeno 18. januar 2014 19.26 | Posodobljeno 18. januar 2014 19.26 | Piše: STA, M. U.

Predsednik republike je obiskal občino Kozje.

Predsednik republike Borut Pahor.

KOZJE – Predsednik republike Borut Pahor je obiskal občino Kozje. Sestal se je z županom Dušanom Andrejem Kocmanom ter si ogledal prenovljen trg v Kozjem. Obisk občine je izkoristil predvsem za pogovor z mladimi, ki jim je svetoval, naj bodo pogumni, ambiciozni in radovedni.

Udeležil se je tudi otvoritve toplarne na lesno biomaso

»V Sloveniji imamo številne uspešne zgodbe, na podlagi katerih lahko optimistično zremo v prihodnost,« je dejal. Dodal je, da prav projekt toplarne na lesno biomaso dokazuje, da lahko tudi brez velikih finančnih vložkov države, ob upoštevanju možnosti črpanja evropskih sredstev in z ambiciozno idejo, izpeljemo velike in okolju prijazne projekte.

Predsednik je obisk izkoristil predvsem za srečanje z mladimi Kluba mladih Kozje. Pahorju so predstavili aktivnosti kluba, namen katerega je mladim zagotoviti priložnosti za kakovostno življenje v domačem kraju. Predsednik je odgovarjal na njihova vprašanja in jim svetoval, naj bodo pogumni, ambiciozni in radovedni. »Tisti, ki boste sledili svojim vizijam in sanjam, boste prej ali slej zmagovalci in dobre zgodbe bodo zmagale,« je dejal.

Deli s prijatelji