URADNO

Pahor kandidat SD za predsednika Slovenije

Objavljeno 05. julij 2012 21.08 | Posodobljeno 05. julij 2012 21.11 | Piše: Mi. S., STA

Predsedstvo SD je z enim glasom proti izvolilo Pahorja za kandidata jesenskih predsedniških volitev.

LJUBLJANA – Poslanec SD Borut Pahor je tudi uradno kandidat te stranke za predsednika republike na jesenskih volitvah, je danes le z enim glasom proti sklenilo predsedstvo SD. Pahor je kot svoje politično poslanstvo izpostavil prizadevanje za povezanost in enotnost Slovenije. Prepričan je namreč, da »med nami ni težava različnost, temveč razklanost«.

Pahor je v izjavi novinarjem spomnil, da si je vse od začetka najave svoje kandidature za predsednika republike prizadeval pojasniti, kako pomembno je, da »smo zlasti v tem času Slovenci kolikor je le mogoče povezani«.

Ni težava različnost med nami, težava je razklanost

»Razklanost nas omejuje, povezanost pa navdihuje. Ni težava različnost med nami, težava je razklanost. Ta pomeni, da ideološki in drugi predsodki postanejo tako močni, da padejo zavese na oči razuma in zadeve vodijo emocije, namesto da bi jih vodile premišljene odločitve,« meni Pahor.

S kandidaturo želi spodbuditi vse tiste, ki razmišljajo podobno, da povedo, da Slovenija na razpotju evropske poti v trenutku, ko se bo treba odločiti, ne more biti razklana, temveč glede usodnih vprašanj enotna. To šteje kot svoje politično poslanstvo.

Zadovoljni Lukšič

Stranka je po besedah njenega predsednika Igorja Lukšiča po obširni razpravi ugotovila, da je velika priložnost za Slovenijo, da »stopi za kandidata, ki se je v dosedanjem političnem življenju že izkazal kot povezovalni kandidat, ki združuje Slovenijo«. V časih, ki prihajajo, so tako po Lukšičevih besedah v SD veseli, da imajo »najboljšega kandidata za volitve«.

Lukšič je zadovoljen, da je stranka tako enotno izrazila podporo svojemu nekdanjemu predsedniku in pokazala, da je »pripravljena na veliko preizkušnjo, ki jo čaka in da bo enotno pripravljena stopiti za kandidata«. Vso javnost in vplivne posameznike je Lukšič povabil, naj kandidata SD podprejo.

Člani predsedstva SD so Pahorja za kandidata predsedniških volitev na tajnem glasovanju potrdili s 26 glasovi za in z enim proti.

Deli s prijatelji