VOJSKA

Pahor in Jakič »pobalinsko kažeta s prstom na druge«

Objavljeno 11. februar 2014 21.46 | Posodobljeno 11. februar 2014 21.46 | Piše: Mo. S.

V zvezi s poznim vpoklicem Slovenske vojske v zadnjih dneh se je oglasila tudi stranka Solidarnost.

LJUBLJANA – »Je vojska v sedanjih razmerah naravne ujme katastrofalnih razsežnosti storila vse, kar bi smela in mogla? V Solidarnosti smo prepričani, da ne,« se je danes oglasila ta politična stranka, ki se vprašuje, kdo bo odgovarjal za premajhno izkoriščenost vojske v času, ko bi bila njena pomoč krvavo potrebna.

Če kdaj, si po takšni naravni nesreči vsi skupaj zaslužimo več iskrenosti vodstva države in učinkovitejše ravnanje.

Zazvoniti bi morali vsi alarmi v državi

Sklicujejo se na načelnika generalštaba Slovenske vojske (SV) Dobrana Božiča in njegovo »odkritost, ko je dejal, da je bila vojska v pripravljenosti in da jim je v vojski celo najhuje, ko so morali čakati na poziv, do katerega ni prišlo pravočasno«. Če prvi vojak v Sloveniji iskreno namigne, da vojska ni bila vpoklicana dovolj hitro, bi morali zazvoniti vsi alarmi v državi, menijo in dodajajo, da je izgovarjanje na komunikacijski šum, ki ga je pred dnevi omenjal predsednik države Borut Pahor, nekaj najslabšega, kar se lahko zgodi v katastrofi silovitih razsežnosti. »Že ti šumi so vzporedna naravna nesreča,« so zapisali in pokomentirali tudi odziv obrambnega ministra Romana Jakiča, ki je dejal, da ga je Pahorjeva izjava presenetila.image

Pobalinsko kazanje s prstom na druge

»Konflikta med Pahorjem in Jakičem v Solidarnosti ne moremo sprejeti: razumemo ga kot pobalinsko kazanje s prstom na druge in prazne izgovore o tem, da bi vojska morala biti »poklicana« od civilne zaščite. Sklicevanje na to, da mora nekdo prejeti klic (»biti poklican«) in bo šele potem reagiral, je izgovor najslabše vrste in zanj ni opravičila,« pravijo in pričakujejo, da bosta oba javnosti kmalu konkretneje pojasnila, zakaj je do komunikacijskega šuma sploh prišlo.

Deli s prijatelji