GLAS LJUDSTVA

»Pahor in Cerar naj za pomoč prosita Putina«

Objavljeno 12. julij 2017 19.29 | Posodobljeno 12. julij 2017 19.30 | Piše: Ma. M.

Tako bi Hrvate prisili k spoštovanju arbitražnega sodišča, meni večina obiskovalcev naše spletne strani.

Kluda v trogirskem arhipelagu, 20.000 kvadratnih metrov (1,1 milijona evrov)

LJUBLJANA – Po odločitvi arbitražnega sodišča o razmejitvi med Slovenijo in Hrvaškoimage, o čemer smo poročali, hrvaška politika arbitraže ne priznava, zato se vsi sprašujemo, kako naše južne sosede prepričati, da bodo spoštovali nove razmejitve.

Na naši spletni strani smo zato bralce spraševali, kako bi bilo najbolje ravnati. Svoje mnenje je oddalo 1205 obiskovalcev. Kar 41 odstotkov jih meni, da bi morala predsednik Borut Pahor in premier Miro Cerar za pomoč prositi ruskega predsednika Vladimirja Putina, saj ni boljšega prepričevalnega sredstva kot migi na portoroškem letališču.

Rabimo nov gumenjak

Približno enako število sodelujočih meni, da je vsaka skrb odveč, saj bo Hrvaška spoštovala odločitev arbitraže in končno nehala provocirati (23 odstotkov), oziroma da so meje in zidovi nepomembni in jim je vseeno za arbitražo (21 odstotkov). Da bi bilo treba čim hitreje kupiti dodaten policijski gumenjak, pa meni 16 odstotkov tistih, ki so sodelovali v naši anketi.

V sredo na obisk v Slovenijo prihaja hrvaški premier Andrej Plenković, ki pa je že napovedal, da o arbitraži s premierjem Cerarjem ne bo govoril.

Deli s prijatelji