MOKRO BO

Padavine se bodo razširile nad vso državo

Objavljeno 14. oktober 2016 14.05 | Posodobljeno 14. oktober 2016 14.06 | Piše: Mo. S.

Vremenski vpliv bo obremenilen, spanje bo moteno.

LJUBLJANA – Konec tedna, ki prihaja, bo moker. Danes bo občasno deževalo zlasti v zahodni Sloveniji, čeprav niti drugje ni izključena kakšna ploha. Ob morju lahko tudi zagrmi, ogrelo se bo do 16 stopinj, na Primorskem do 19.

Kot napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso), se bodo v soboto zjutraj padavine, delno plohe in nevihte, z zahoda razširile nad večji del Slovenije. Temperature bodo podobne kot danes, v nedeljo dopoldne pa bodo padavine postopoma ponehale, vendar brez ploh še vedno ne bo šlo.

Moteno spanje, počutje bo slabše

»Vremenski vpliv bo obremenilen, veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni. Spanje bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost,« pravijo vremenoslovci.

Za soboto je jugozahodni del države obarvan tudi rumeno, in sicer zaradi vetra in neviht, vendar resnejšega ne bo.

image

Prihodnji teden za zdaj kaže na bolj suho in sončno vreme, le v drugi polovici bo spet nekaj dežja. »Ob koncu tedna bo verjetnost padavin spet manjša, bo pa nekoliko hladneje,« so zapisali v desetdnevni vremenski napovedi.

Deli s prijatelji